10 spiselige blomster 🌼 til hage og balkongkasser

En av grunnene til at jeg begynte å så selv, var at jeg ville pimpe opp maten med spiselige blomster! Det er jo så fint! Tror ikke det finnes noe mat, som ikke ser lekker ut med blomster. Jeg drysser det over salaten, har det på brødskiva eller desserten.

Nå er det mange med stemorsblomster i hagen — plukk dem og spis dem! Det er også en av de blomstene jeg synes smaker best.

Sommerkveld på trappa, i et hav av spiselige blomster.

LES OGSÅ: Hagen i full blomst

Blomster du kan spise

1. Blomkarse: Jeg elsker virkelig blomkarse, de fine, varme røde og oransje blomstene. Du kan spise både blomstene og bladene. Bladene er litt krydret i smaken, og egner seg blant annet til å lage pesto!

Stemorsblomster og blomkarse er spiselig
Kan aldri få nok fine blomster! Stemorsblomster og blomkarse fyller opp trappa.

2. Tulipaner: Kronbladene til tulipanene er spiselige og har en søtlig smak! Perfekt til desserter. Jeg har for eksempel sett is servert oppi et kronblad.

3. Stemorsblomst: Disse finnes i mange flere nyanser enn lilla og hvitt, alle like fine! Og alle helt strålende i salater og som garnityr. De er dessuten superfine å kandisere!

Salaten blir vips mye finere med blomster!

4. Lavendel: Disse har nesten litt parfymert smak, ørlite bitter. Passer godt i drinker! Og det er mange spennende oppskrifter med lavendel.

5. Kornblomst: Sjarmerende små blomster! Gir en litt nostalgisk følelse hos meg. Med lilla, blå, rosa og hvite nyanser tilfører de fine farger på tallerkenen.

6. Syrin: Smaken av syriner er litt bitter, men det gjør den helt super i for eksempel drinker! Ofte lager man syrinsirup først, den kan du bruke på alt fra vafler til salatdressinger. Blomstene er også superfine i isbiter.

Tips: Jeg fant en oppskrift på syrindrink på Dagens Næringsliv i fjor — og den var helt fab!

7. Roser: Røde, rosa, hvite … Alle roseblader er spiselige! Lag rosevann eller server en romantisk middag med roseblader på tallerkenen.

LES OGSÅ: Frisk og sommerlig drikk med roser

Rosevann i en alkoholfri drink
Sprudlende alkoholfri drink med rosevann.

8. Squash- eller gresskarblomst: Disse store, gule blomstene er en eksklusiv delikatesse! Og serveres gjerne fylt med godsaker.

LES OGSÅ: Dyrk dine egne gresskar

9. Stokkrose: Pynter du kaken med disse vinner du kakebordet! Det er hvis du har hjerte til å plukke dem da.

10. Løvetann: If you cant beat them, eat them! Bladene er som ruccola, og blomstene er også fullt spiselige!

Psst … Vær obs på at blomster du kjøper kan være både sprøytet og fulle av kunstgjødsel. Jeg var veldig nøye på dette før, spiste kun blomster jeg hadde sådd fra frø. Men så lenge det er blomster som har sprunget ut etter at jeg har fått planten i hus, har jeg latt det passere 🙂

Ta en titt på mitt pinterest-board med spiselige blomster:

4 Replies to “10 spiselige blomster 🌼 til hage og balkongkasser”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.