Hagen min: Nå blomstrer det!

Den siste tiden har jeg nesten ikke klart å kose meg på ferie, for jeg har gledet meg sånn til å komme tilbake og se hvordan det har grodd seg til. Jeg har vært borte i fire uker og det er helt utrolig hvor mye som skjer på en liten måned. Solsikkene har nådd nye høyder og det vokser og gror. Det måtte litt klipping og oppbinding til, men nå begynner det å ligne på noe. Her er et lite bildedryss.

Solsikker og stokkrose i blomsterbedet
Her vokser det i høyden! De høyeste solsikkene går faktisk over hodet på meg. Stokkrosen er også enorm! Til neste år skal jeg grave ut bedet litt bredere, så jeg kan få plass til et litt mer lavtvoksende nivå ytterst.
Portal med klatreplanter, bed og pallekarmer
På den ene siden av portalen har jeg plantet en blålilla klimatis, det var foreløpig bare noen få litt forsiktige blomster på den. På den andre siden vokser humle, som snurrer seg så fint langs portalen.
Solsikke
Solsikkene er i full blomst, så fine! Jeg satte inn noen diskré kroker i siden av vinduskarmen for å kunne binde dem opp.
Hagepoppelrose
Hagepoppelrosene har vokst seg en drøy meter høye. Har lyst til å ta inn en bukett, men vet ikke om jeg har hjerte til å røre dem.
Hvit stokkrose
Denne stokkrosen kjøpte jeg som liten staude på Hageland i våres. Den er så utrolig vakker!
Stokkrosen er absolutt på høyde med solsikkene.
Stokkrosen er absolutt på høyde med solsikkene.
Nyperoser
Bedet med nyperoser var fullt av ugress i våres. Jeg rensket opp og klippet dem helt ned. Var usikker på hvordan de ville bli i sommer, men nå var de fleste kommet seg fint!
Artiskokk
Artiskokkene tror jeg er det morsomste jeg har plantet i år. Er de ikke kule? Dessverre har bladene og stilken vært ganske hardt angrepet av lus. Krysser fingrene for at de ikke har gjort for mye skade.
Squash
Fortsatt liten, men gøy å se at squash-planten bærer frukter!
Vårløk og mangold
Vårløken skulle nok vært høstet allerede, så den får jeg ta snart! I bakgrunnen vokser mangold i fine farger.
Tomatplanter
Tomatplantene fikk jeg bilde av mens jeg var på hytta, det var et stusselig syn der de hang over hverandre. Jeg var redd det ikke skulle bli noe, men etter å ha klippet av litt visne blader og bundet opp er jeg optimistisk.
Tomater
Det ser til og med ut til å bli en god del fine tomater!
Erteblomster
Ingenting lukter bedre enn erteblomster! Klarte ikke å la være å klippe av noen til en vase inne. Å klippe dem skal dessuten bare føre til mer blomstring.

2 Replies to “Hagen min: Nå blomstrer det!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.