Lag en enkel pyntet adventsstake

Jeg elsker denne tiden på året! Ventetiden frem mot jul er nesten mer magisk enn selve julen, med stemningen som sniker seg frem og alle mulige fine små aktiviteter gjennom desember. En av dem er å lage fine adventsstaker eller adventskranser. Jeg har ofte ulike varianter gjennom ukene, fordi det er gøy å variere litt.

Årets første laget jeg med en stake jeg kjøpte i fjor. Den er helt genial, med en dyp skål eller fat rundt. Superenkel å lage fine kreasjoner i! Du kan mer eller mindre ha i alt som er fint. Med litt vann eller jord i bunnen kan du lage en levende kreasjon, for eksempel med friske blomster, svibler eller mose. Den kan også fylles med deilige nøtter for julen! Eller til og med med pepperkaker, så blir det barnas favoritt.

I fjor plantet jeg sukkulenter i den, dyrket frem fra stiklinger.

I år gjorde jeg det enkelt med rester etter årets julekrans. Jeg la i granbar, thalspi, minipampas og farget svart lin.

Adventstaker med skål eller fat finner du blant annet fra Ferm Living på Ting, fra House Doctor på Christiania belysning, og jeg kjøpte min på Hageland i fjor.

Enkelt og fint! Skålen er fylt med kransematerialer.
Årets (første) advetsstake.

3 Replies to “Lag en enkel pyntet adventsstake”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.