Dyrke inne: Hvitløksspirer

Hvitløksspirer eller hvitløksskudd er perfekt å dyrke i vinduskarmen! De grønne skuddene er supergode, smaker hvitløk, og passer perfekt i salater elle woker. Og den eneste måten å få tak i det på, er å dyrke det selv! (Jeg har i hvert fall aldri sett det for salg.)

I år var jeg sen med å sette hvitløk i kjøkkenhagen ute, men rakk akkurat å få dem i jorda før snøen falt i helgen. En huskeregel når du setter hvitløk, er at store fedd gir store hvitløk. Derfor legger jeg til side de minste feddene, for å dyrke spirer inne.

Les også: Slik lykkes du med å dyrke hvitløk

Slik sår du hvitløksspirer:

  1. Ta fra hverandre hvitløken til fedd. For innedyrking kan du godt bruke en butikkjøpt hvitløk. Dyrker du ute, er det anbefalt med en settehvitløk — for å unngå å ta med fremmede sykdommer til jorda. Og når du først har dyrket en runde, er det bare å sette tilside noen hvert år for neste års avling.
  2. Fyll en potte eller et såbrett med jord. Ha en potte med hull i, slik at det ikke blir for vått.
  3. Stikk feddene ned i jorda, med den spisse delen opp og den butte ned, De kan gjerne stå tett, for de skal jo ikke utvikle seg til fullvoksne hvitløk.
  4. Dryss et tynt lag jord over, de trenger ikke stå dypt — bare være dekket.
  5. Spray med vann, og hold fuktig — men ikke vått. Spirer i løpet av én ukes tid.

Les også: Dyrk mikrogrønt inne

Hvitløksfedd i såbrett i kjøkkenhagen inne
Fedd til spirer: Hvitløksfedd i såbrett, klare for å spire i vinduskarmen.

3 Replies to “Dyrke inne: Hvitløksspirer”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.