Lage julekrans? Her ser du hvordan!

Dere som følger meg vet at det å lage julekrans, eller dørkrans, er noe jeg elsker å gjøre! Derfor var det med stor iver jeg tok turen på hagesenteret, for få finne materialer til årets kreasjoner. Normalt prøver jeg å høste mest fra naturen når jeg skal lage krans, men haltende rundt på krykker med brukket ben måtte jeg ty til den enkle løsningen. Og så mye fint de hadde på Plantasjen nå, masse morsomme og fine materialer.

Les også: Stor guide til deg som vil lage en krans

Her kan du se hva jeg brukte og hvordan jeg gikk frem for å lage julekransen!

Ferdig julekrans: Med eukalyptus og pampas fikk kransen et litt mer moderne preg.

Materialer:

 • Nordmann edelgran, 2-3 buketter
 • Farget minipampas
 • Eukalyptus
 • Tørket og svartfarget lin
 • Tørket og bronsefarget thalspi/pengeurt
 • En kransbase, av kvist el.
 • Vikletråd/bindetråd
Slik gjør du det: Fest gran og pynt, punkt for punkt på kransen, med vikletråd.

Slik lager du kransen

 1. Hvis du ikke har en kvistkrans eller annen base liggende, må du først av alt lage det. Jeg brukte en enkel kvistkrans.
  Les mer: Slik lager du en kvistkrans av materialer fra hagen
  Les mer: Se flere gode kransbaser i kranseguiden
 2. Begynn med å klippe fra hverandre materialene. Lag fine små biter av granbar, mine var omtrent 10-12 cm lange. Dra forsiktig fra hverandre de tørkede materialene og lag små buketter. Klipp opp eukalyptus. Klipper du helt inntil toppen av et bladsett, kan du få flere pene små kvister ut fra en stilk.
 3. Start med å feste to-tre granbarkvister, slik at de peker med klokka, fra ett punkt på kransen. Surr fast med vikletråd, et par ganger rundt, før du strammer og fester på baksiden.
 4. Velg deretter en mer dekorativ pynt, som eukalyptus og pampas, og surr fast på samme måte. Vær forsiktig med de tørkede materialene, da de lett kan knekke når du strammer.
 5. Fortsett med omtrent annenhver gang gran og andre materialer, til du har kommet helt rundt. Jo tettere festepunkter, dess fyldigere krans.
 6. Det sist festet er innunder de første granbarene du surret fast på kransen. Et triks kan være å surre kvistene fast i vikletråden først, før du drar dem innunder granbaren og fester.
 7. For å forlenge holdbarheten på de tørkede materialene noe, kan du spraye kransen med hårspray. Vær obs på at eukalyptusen mister det matte, pene uttrykket av hårspray — så det kan være lønnsomt å spraye litt selektivt på de materialene som har behov for det.
 8. Lag en liten hempe med jutegarn eller vikletråd på baksiden av kransen, og heng den opp! Like fin inne som ute. Husk at granbaren holder seg best ute, mens de tørkede materialene er litt utsatt for vær og vind. Så et lunt inngangsparti under tak, er helt ideelt for denne kransen.

Les også: Lag en julekrans med røde bær og voksblomster

Årets (første) krans: Rosa, bronse, svart og grønt ble en fin kombinasjon, synes jeg. Skal se det blir flere kranser fremover!

PS: Jeg valgte også å henge den ved siden av døren, heller enn på den — da jeg har noen småfolk i huset, som har en tendens til å slenge veldig med døren.

Pent på plass: Kransen er hengt opp på veggen ved siden av inngansgdøren.

3 Replies to “Lage julekrans? Her ser du hvordan!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.