Oppskrift: Rabarbrakompott med vanilje

Rabarbrakompott på Norgesglass.
Å lage kompott er søtt og godt! Og en smart måte å forlenge holdbarheten.

Det kan jo bli i overkant mye rabarbrapai! En fin måte å benytte seg av rabarbraen og lagre den til du trenger den, er å lage kompott. Søtt og friskt på samme tid, perfekt som topping på havregrøten, rørt sammen med yoghurt og müsli eller i bakst. Kompotten kan fryses, så du kan nyte smaken av rabarbra når du vil.

Rabarbrakompott med vanilje

600 g rabarbra

150 g sukker

1 vaniljestang

2 ss vann

Vask og skjær av bladet på rabarbraen og kutt stilkene i 1 cm store biter. Ha over i en kjele sammen med sukker og vann. Kok opp på middels varme. Rør forsiktig, dersom du ønsker å beholde noen hele biter av rabarbra. Skrap ut frøene av en vaniljestang og ha i. Kok i 7-8 minutter.

Rabarbrakompotten er perfekt å ha i røra når du lager scones! Få oppskriften her.

Prøve noe annet? Hermetisert eller syltet rabarbra er også supergodt!

5 Replies to “Oppskrift: Rabarbrakompott med vanilje”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.