Oppskrift: Grove scones med rabarbra

Nystekte scones er super kveldsmat! Og denne grove varianten er godkjent for frokost også, spør du meg. Det er også utrolig digg at det tar så kort tid å lage, gjærbakst er ikke helt for meg – ikke i hverdagen i hvert fall.

Grove scones med rabarbra

100 g hvetemel

100 g sammalt hvetemel

100 g havregryn

3 ts bakepulver

1 ts salt

4 ss smeltet smør

2 dl lettmelk

6 ss rabarbrakompott

Bland de tørre ingrediensene først, rør så inn melk, smør og rabarbrakompott. Kompott av rabarbra er raskt og greit å lage, oppskrift finner du her! Spre røren utover på et bakebrett med bakepapir i en stripe med 10-12 cm bredde. Bruk en kniv og skjær sikk-sakk gjennom, slik at du får mange trekanter. Stek i 20 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Når de er stekt kan du bryte trekantene fra hverdandre.

Gode alene, supre med Philadelphia eller gulost 🙂

5 Replies to “Oppskrift: Grove scones med rabarbra”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.