Så blodbeger på vinteren

blodbeger

Blodbeger er en skikkelig snakkisplante blant hageelskere, og ikke uten grunn. Den er magisk fin! Romantisk og nostalgisk, med masse blomster, uten å bli prangende. De rosa og lilla blomstene henger som bjeller på en snor, og slynger seg enten oppover et espalier eller ut av en ampel. Så populær som blodbeger har blitt, kan jeg ikke skjønne annet enn at hagesentrene tar inn flere fremover! Men den har faktisk ikke så lett å oppdrive som ferdig plante de siste årene. Kanskje nettopp derfor er det populært å så den fra frø, og det tar litt tid – skal du rekke en lang sesong med blomstring bør du så allerede i januar eller februar.

LES OGSÅ: Slik tar du frø fra blodbeger

  • Navn: Blodbeger, Rhodochiton atrosanguineus, Purple Bell Vine
  • Spiretid: 14-21 dager
  • Sådybde: Skal ligge på overflate
  • Spiretemperatur: 20 grader
  • I blomst etter: 16-18 uker

Slik sår du blodbeger – steg for steg:

  1. Planlegg tidlig så du har frøene i hus! De skal sås på vinteren, mellom desember og februar.
  2. Frøene er lysspirende eller lysgroende, som betyr at de ikke skal dekkes med jord. Fukt jorda i et såbrett godt, før du forsøker å fordele frøene så jevnt utover som du klarer. Forsøk å ha et par centimeter mellom hvert frø.
  3. Har du vermikulitt, et vulkansk materiale som holder godt på fuktighet, er det perfekt å drysse over. Vermikulitt slipper lyset gjennom, samtidig som det skaper en fuktig og god atmosfære rundt frøene. Spray lett over med vann og dekk med plast eller et gjennomsiktig lokk.
  4. Frøene spirer etter to-tre uker, gjerne litt ujevnt. Når de får sine første ekte bladpar, det er bladpar nummer to – de første er frøbladene, er tiden inne for å prikle. Det betyr at du tar opp hver og en spire og flytter over i en egen potte.
  5. Når du er helt sikker på at frostfaren er over, kan du herde dem og plante ut.

LES OGSÅ: Slik herder du plantene

La deg inspirere av disse fine bildene

One Reply to “Så blodbeger på vinteren”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.