Lag selv: Julekrans med prydgress 🌾

Julas aller hyggeligste prosjekt er å binde kranser. Jeg lager ofte til venner og kjente, men i år har ikke tiden helt strukket til. Én krans til en venninne, også rakk jeg akkurat å få klare to til mitt eget inngangsparti nå før julefreden senker seg.

I år har jeg fått litt dilla på mose, synes strukturen er så fin – og stilig i kombo med noe annet. Årets kranser har fått nettopp det. I tillegg til det grønne er det alltid gøy å tilføre det lille ekstra. I år ble det gullkvister, og viktigst av alt farget prydgress som jeg fikk tak i på Branchery. Den pusete teksturen og vinrøde fargen var så fin!

Her får du en enkel how to. Og lurer du på mer om å binde kranser, kan du finne det her:

Å lage en krans er superenkelt, og med fine materialer kan det nærmest ikke gå galt. Gi det et forsøk, da vel!

Og selv om det kalles julekrans, kan den henge langt utover vinteren. Kransen holder seg godt i kulda, og trenger ikke å fjernes samtidig med treet. 🎄

Slik lager du en krans med prydgress

Du trenger:

 • En base, halm- eller kvistkrans
 • Edelgran
 • Gullkvister (kjøp ferdig eller spray selv)
 • Prydgress
 • Mose
 • Vikletråd
Her brukte jeg en lyngkrans som base, og surret rett og slett ny pynt utenpå.

Fremgangsmåte:

 1. Som base brukte jeg faktisk en gammel lyngkrans, og surret pynten utenpå. Begynn med mosen. Hos meg dekket den litt mer enn en tredjedel. Klem den forsiktig rundt kransen. Vikle fast tråden og begynn å surre rundt og rundt mosen.
 2. Neste steg er edelgran. Du trenger gjerne mer enn du tror for å fylle godt. Jeg klipper gjerne i passende biter før jeg setter i gang, slik at jeg har alt klart. Plasser to- tre biter av gran med tuppene liggende over enden på mosen. Ta en runde eller to med vikletråd, før du fortsetter. Neste par med gran legger du med tuppene over de forrige, slik at de overlapper hele veien.
 3. Etter et par lag med gran er det tid for å legge inn det lille ekstra, gullkvister og prydgress. Disse tilfører jeg litt tilfeldig, så kransen ikke blir så «systematisk».
 4. Fortsett ned gran og pynt, helt til du kommer til mosen. Endene på det siste paret med gran stikker du innunder mosen.
 5. Tilslutt fester du vikletråden og klipper av.
Fiks ferdig! Jeg lager alltid to i samme stil, en til hver side av døren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.