Hagekalender: Desember

Det går mot jul! Og koselig pynt er en fin måte å kanalisere hagegleden akkurat nå. Ute begynner det å fryse på og snøen faller. Det er ikke mye du trenger å gjøre i hagen nå, men ikke glem å nyte den likevel.

Hagen generelt:

Dekk til bedene. Særlig hvis det fryser på før snøen faller, kan det være en hard start på vinteren for stauder og mindre herdige busker og prydtrær. Når snøen kommer legger den seg som et isolerende teppe, men barfrosten er tøffere. Å rake løvet over bedene, eller dekke med granbar, er en fin måte å beskytte vekstene.

Tips! Du kan også dekke komposten med granbar, for å holde den varm så lenge som overhodet mulig.

Blomster:

Svibler og amaryllis er fine til jul! Det er koselig å se dem strekke seg og slå ut i blomst gjennom desember. Skal du dyrke dem fra løk selv, er du litt sent ute – men heldigvis har hagesentrene gjort jobben for deg!

Svibler til jul

Svibler kan vokse uten jord. Det finnes mange fine vaser, laget spesielt for dem, der røttene kan være i vann og løken ligge tørr på toppen.

LES OGSÅ: Sett tulipaner, amaryllis og svibler til jul!

Se til overvintrende blomster. Er pelargonia, fuksia og andre planter som ikke tåler vinteren satt inn? Pass på at de får vann en gang i blant. Les mer om overvintrende planter i hagekalenderen for oktober.

Ideer:

Kransedilla! Lag en julekrans til døren eller adventskrans til bordet. Her setter bare fantasien grenser. En adventsdekorasjon til bordet kan lages på et fat, med oasis eller som en krans! Her kan du se noen av mine favoritter opp i gjennom årene.

Lag fuglemat! Småfuglene setter stor pris på det om du vier dem en tanke nå. Heng opp meiseballer, eller enda bedre – lag dine egne. Det er enkelt, og jeg liker å tro at det smaker mye bedre.

fuglemat meisebolle lag selv

Psst … Her er de grønne plantene som trives i mørket

One Reply to “Hagekalender: Desember”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.