Lag en høstkrans med eføy

høstkrans med eføy

En av høstens absolutte favorittprosjekt er å lage kranser. En super oppgave i hagekalenderen for november! Jeg elsker å rigge meg til på spisebordet med alt mulig av grønne og fine materialer, og surre meg frem til noe vakker å henge på døra. Det er dessuten et av de mest takknemlige DIY-prosjektene du kan ha, for med fine naturlige materialer er det nesten umulig å mislykkes.

Tidligere i høst laget jeg kranser av rosa lyng, og kun det. Noen ganger er det enkle det beste! Og nå sist ble en krans med eføy. Denne gangen tok jeg rett og slett materialer jeg fant i hagen, og bare lot det stå til. Resultatet ble en ujålete men elegant krans, som nå pryder veggen på terrassen.

Eføy er dessuten et veldig holdbart materiale, som holder seg grønt og fint lenge på kransen.

hvordan lage høstkrans med eføy

Slik lager du en krans med eføy på 1-2-3

  1. Jeg begynte med å samle kvister til en enkel kvistkrans. Det finnes mange “baser” å lage krans på, fra halm til metall, men for denne kransen var jeg bevisst på at jeg ville ha pene kvister – siden den kom til å synes i sluttresultatet. Valget falt på kornell. Det er en vekst jeg egentlig ikke liker så godt, men akkurat til kranser er den perfekt. Kvistene kan bøyes uten å knekke, og har få forgreininger, og det er nettopp det du må lete etter.
  2. Bruk først to kvister til å forme størrelsen på kransen, og surr dem sammen med litt vikletråd. Deretter tar du opp en ny kvist, som du surrer fast i enden, før du tvinner den forsiktig rundt kransen. Fortsett slik, med å tvinne på nye kvister, til du når passende tykkelse. Etterhvert vil du merke at du ikke trenger noe særlig vikletråd å feste med, du kan bare lirke endene fast.
  3. Klipp av så lange stilker med eføy du klarer. Til denne kransen brukte jeg fire-fem stykker. Stikk enden inn mellom kvistene i kransen, og surr dem rundt og rundt. Det er ikke et mål at det skal bli tett. Uttrykket skal være luftig og ledig. Fortsatt til du er fornøyd.

Bruk litt vikletråd til å lage en løkke, der du ønsker å henge opp kransen.

Finn mer kranseinspo på min Pinterest:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.