Grønne flekker på Oxalis Triangularis

Å flytte inneplantene ut er en liten sommerferie for vekstene, og gjør det frodig på balkongen eller terrassen på er blunk. Her har Oxalis Triangularis flyttet ut. Den storkoser seg, men har fått grønne flekker på bladene. Hva skjer? Litt googling måtte til!

Oxalis Triangularis har fått grønne flekker på bladene.

Hvorfor får Oxalis Triangularis grønne flekker på bladene?

Oxalis Triangularis får grønne flekker når den får for mye sol. Da settes fotosyntesen i gang for fullt, og klorofyllet lager grønn farge.

Oxalis Triangularis er en plante som trives i halvskygge, den vokser naturlig i Brasil under andre større vekster. Akkurat som vår egen gjøksyre, i lysningen under store trær. I direkte sollys på terrassen blir det fort for mye. Da settes altså fotosyntesen i bånn gass, klorofyllet kjører på høygir for å produsere sukker – og danner da altså grønn farge.

En annen forklaring jeg har kommet over er en at det har oppstått en krysning mellom sorter, som har skapt en variegata. Det kan sikkert også skje, men i mitt tilfelle er det sola som er forklaringen.

Hva gjør du om Oxalis Triangularis har fått grønne flekker?

Så, what to do? Sett planten et mer skyggefullt sted. Den liker halvskygge, det vil si at den tåler litt sol hver dag – et par timer. Lyst men ikke i direkte sol er nok det aller beste.

Om du misliker se grønnflekkede bladene kan du nappe dem ut, den skyter raskt nok nye.

Lurer du på noe mer om Oxalis Triangularis? Sjekk ut mitt innlegg om stell og pleie av den her!

Grønne flekker på Oxalis Triangularis handler altså mest sannsynlig om sollys.
Sollyset ga i det minste massevis med blomster 😍

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.