Oppskrift: Rabarbra chutney

Rabarbra er en undervurdert vekst, synes jeg. Så utrolig godt! Og kan brukes til mye mer enn gode gamle dagers rabarbragrøt. Pai og andre søtsaker med rabarbra er på mange måter smaken av juni for meg, med det søte og syrlige på samme tid. Og av samme grunn er den også supergod som chutney. Rabarbra chutney er perfekt som tilbehør til sommerens salte grillmat.

Rabarbra chutney er superdigg tilbehør til middagen.

Slik lager du rabarbra chutney:

Du trenger:

1 l rabarbra, renset og kuttet i biter

2,5 dl sukker

1 dl cider eddik

1 ts kummin

2 ss revet ingefær

1 ts kanel

1 rødløk, hakket

Slik gjør du:

Ha sukker, eddik, kummin, kanel og ingefær i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er helt oppløst, ca. 2 minutter.

Ha i rabarbra og løk, og la småkoke under omrøring i 5-10 minutter – til den får en litt “grøtete” konsistens, men gjerne med noen biter.

Kok opp en gryte med vann og ha i et tomt syltetøyglass – slik at det blir sterilisert. Mens glasset ennå er varmt, heller du i chutneyen. Skru lokket nesten helt igjen, og la stå på benken. Når helst avkjølt skrur du helt igjen og setter i kjøleskapet.

Hakket og renset rabarbra. Jeg bruker ostehøvelen, for å fjerne det ytterste laget – som jeg synes er litt trælete. Men det er ikke nødvendig.
I år var det massevis rabarbra – og mulighet for å lage mange gode ting! Med chutney, syltetøy og lignende får man smakene til å vare.

Flere oppskrifter med rabarba:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.