Hvorfor du skal kjøpe vierhortensia istedenfor hagehortensia 🤍

Det kribler når jeg ser hagehortensia på rekke og rad, stablet opp som en fargerik vegg utenfor hagesenteret. Og jeg har det med å plukke med meg både én og to. Men om jeg husker å tenke meg om, og prøver å ikke være så triggerhappy, så vet jeg at jeg heller skal tusle videre og finne vierhortensia. Årsaken er superenkel: den vil glede meg i årevis!

Er jo ikke så rart at man lar seg friste av disse! 😍

“Staude” ser jeg de skriver på hagehortensiaen, og reklamerer med at den kan komme igjen og igjen. Og den kan jo det! Men det er ikke bare bare. Hagehortensia blomstrer på fjorårets skudd. Det betyr at de skuddene må beskyttes og klare seg gjennom vinter, vær og vind. På riktig sted gjør de det. Men for min egen del ser jeg at jeg lykkes med det kanskje 1 av 3 ganger. Og her kan sikkert noen hagehortensiaeksperter komme inn og fortelle alt jeg gjør feil, men jeg vet mange sliter med det samme. Og min løsning, som er både enkel og god, er å velge en annen sort.

Fargeprakt! Hagehortensiaen har så absolutt wow-faktor. Ikke rart den er elsket!

Vierhortensia har enda større klaser av blomster enn hagehortensia. Enten i hvit eller rosa. Og viktigst av alt, den blomstrer på årets skudd. Det vil si at de ny skuddene som skal bære de store flotte blomsterklasene ikke er der gjennom vinterens kulde og blest. Heller ikke når våren melder sin ankomst, for så å ombestemme seg. Dette gjør vierhortensia utrolig mye enklere å lykkes med, år etter år. Hver sommer kommer den sterkere og større enn i fjor. Den er superenkel å beskjære på våren. Dessuten sprer den seg med rotskudd, og det skal den mer enn gjerne få lov til!

Vierhortensiaen har om mulig enda større blosmterklaser! Og er utrolig vakker. Finnes også i rosa.
Vierhortensiaen kommer igjen år etter år, og blir bare større og finere.

En vierhortensia er riktignok ørlite dyrere, men det betaler seg – og vel så det! Se etter vierhortensia istedenfor, når du står der med hjerter i øynene foran veggen av hagehortensia. De står kanskje stusseligere plassert og uten blomster akkurat nå, men tro meg, du kommer ikke til å angre! Den vanligste sorten, og den jeg har, heter Annabelle.

Men det er klart, du jo kjøpe både og! For lite pynter jo opp på terrassen som en frodig hagehortensia akkurat nå, men er tanken å ha en staude som kommer tilbake like fin år etter år, da bør du altså heller gå for en vierhortensia.

One Reply to “Hvorfor du skal kjøpe vierhortensia istedenfor hagehortensia 🤍”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.