De første frøene er i jorda 🌱

HAGEDAGBOKA: Jeg vet det er tidlig, men etter å ha snakket hage rundt middagsbordet i går måtte jeg bare komme i gang. Før Hageland åpnet i dag, stod jeg klar utenfor. Der var det irriterende nok mer julepynt enn frø og dyrkeutstyr, så turen gikk videre til Plantasjen. Fant tilslutt det jeg trengte og satte i gang.

Nu kjør vi! frem med frø, potter og minidrivhus.

Nå skal det sies at det er veldig få vekster som må forkultiveres såpass tidlig. Det er stort sett chili og paprika, og også artiskokk. Men ja, det ble litt mer enn som så … 😂

Frøsamlingen: Jeg sverger til frø fra Solhatt, men har selvfølgelig fra litt ulike steder.

Noen urter er jo fine å dyrke hele året, også er det jo gøy å se hvor tidlig man kan lykkes med høsteklare grønnsaker!

I dag sådde jeg:

 • King of the north paprika
 • Ferrenc tender paprika
 • Aurora chili
 • Purreløk
 • Rosmarin
 • Rosenkål
 • Basilikum
 • Koriander
 • Sugar baby melon
 • Petit gris de renne melon
 • Physalis
 • Artiskokk

Det høres jo ganske mye ut, men har ikke sådd mye av hver sort. Litt av mye er morsommere enn mye av litt, synes jeg ☺️

Jeg sår i en miks av såjord, perlitt og vermikulitt. Perlitt gjør det luftig og vermikulitt holder godt på fuktighet, så spirene ikke tørker ut. Derfor strør jeg også vermikulitt over frøene, så slipper jeg å gå med sprayflasken hele tiden.

Mix it up! Jeg blander jorden i en liten kasse, så slipper jeg søl.

Så da er det waiting game. Vanne og følge med, vente på at spirene titter frem. De står under vekstlys i vinduskarmen. To be continued.

Waiting game: Gleder meg til spirene titter frem!

One Reply to “De første frøene er i jorda 🌱”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.