3 ting du kan gjøre i hagen når det regner 🌨

Det er meldt grått og vått i dagene som kommer her i Oslo. Og selv om jeg hadde håpet på vårsol og varme, er det ikke så dumt for hagen. Alt som spirer og gror der ute nå trenger fuktighet, og det er snille temperaturer. Når solen kommer tilbake skal du se det bli grønt i rekordfart! 💚

Men regnværsdager kan være fine dager å jobbe i hagen de også, med gummistøvler og regnjakke. Det gjør ganske godt med frisk luft og jord på henda, selv i ruskevær.

Ikke noe som heter dårlig vær, og alt det der …

Her er tre ting som ikke bare kan gjøres i regnvær, men også er ganske lurt å gjøre når det plasker ned.

Gjødsle plenen

Gressplenen får ikke spesielt mye kjærlighet av meg, det er ikke akkurat noen putting green i vår hage. Det er litt ujevnt og mye mose. Mange kalker for å bli kvitt mosen, og det er vel og bra, men det viktigste du gjør er å gjødsle. Gi gresset kraft til å vokse seg sterkt, så tar det tilslutt overtaket på mosen. Gjødsling er gull i regnvær, og gjerne skikkelig kraftig regnvær. Da oppløses gjødslet og trekker ned i plenen.

Her får plenen litt sjelden kjærlighet, med gjødsel som strøs utover.

Så frø

Her har jeg en del områder jeg har dekket til i noen år med presenning. De var fulle av ugress, og nå er det nesten svart jord under. I fuktig vær setter gressfrøene seg greit, og du slipper å vanne så voldsomt. Milde temperaturer og vått vær gir gode vekstforhold. Bare vær obs på voldsomt regn, som kan skylle vekk frøene.

Også i kjøkkenhagen er det lettvint å så nå! Frøene skal ha det jevnt fuktig i starten, og det får de helt uten at du trenger å vanne nå.

Gressfrøene rakes litt ned i jorda, for at de ikke skal skylles vekk av regnet – og får å gi bedre vilkår for å vokse.

Omplanting

Skal du plante nye vekster eller flytte på eksisterende kreves det godt med vanning, gjerne mye mer enn du tror. Det er for at røttene skal få kontakt med jorda. Med vått vær de neste dagene er det perfekt for omplanting.

Dette lille magnoliatreet har stått i potte, og ikke hatt det bra – for vått og lite plass. Usikker på om det vil klare seg, men her får det i hvert fall en sjanse.

One Reply to “3 ting du kan gjøre i hagen når det regner 🌨”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.