Beskytter krokus og tulipaner mot sultne rådyr

HAGEDAGBOKA: Denne påsken har vi vært på hytta utenfor Stavern, og det har vært fantastisk med en liten smak av vår og sommer! Riktignok fortsatt ganske kaldt her, men å gå langs stranden og jobbe i hagen har vært helt supert.

Her titter krokusen frem i bedene, tulipanene er også på vei. Så fine! De har kommet litt lenger her enn hjemme i Oslo. Men er det en ting jeg vet, så er det at rådyrene elsker dem like mye som jeg!

Tomten vår ligger midt i et rådyrtråkk, de trasker forbi her hver morgen. Utrolig koselig, men for tulipanenes del er det jo litt upraktisk.

VÅRTEGN: Nydelige krokus titter frem. Ikke så pent med nett over, men her på hytta er det nødvendig for å unngå at de blir rådyr-mat.

Derfor har jeg forsøkt å beskytte dem litt nå, ved å strekke et bærnett over dem, trukket over noen pinner – for å holde det litt oppe.

Vi har et område til i hagen med løkblomster, men der er det også påskeliljer – og det liker de ikke. Så det er et godt tips for samplanting, om du plages med sultne rådyr.

FINE SMÅ: Her er en søt liten en, som slo seg ned for dagen midt i rosebusken en sommer.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.