Snart klart for å bygge drivhus

HAGEDAGBOKA: Nå er jeg så overklar for å få satt opp drivhuset, men jeg venter fortsatt på at snøen skal smelte og bakken tørke opp – så jeg kan berede grunnen. Det blir fantastisk å endelig få det opp og se den nye kjøkkenhagen ta form. Det er i hvert fall skikkelig fint i tankene mine, så håper jeg bare at evnene matcher ambisjonene. Vi skal nemlig gjøre alt selv, pjuh, men jeg tror nok det skal bli bra!

Og mens jeg venter på at gradene stiger og jeg kan komme i gang med byggingen, så er jeg i full gang med å forkultivere. I vinduskarmen her inne står vekstene til drivhuset og klargjør seg, det er paprika, chili, tomater, aubergine og basilikum. Har forsøkt å begrense meg på mengde av hver sort, men heller ha flere ulike morsomme nyttevekster.

Også har jeg satt i gang med bokashi igjen, det gir den aller beste jorden!

Mange har spurt meg hvilket drivhus vi har valgt, og det heter Oasis og er fra leverandøren Palram. Det hadde en god pris, og det var et av svært få drivhus med klare polykarbonat-plater. Jeg har valgt polykarbonat av to grunner: For det første har barn som spiller fotball og flyr drone og herjer rundt, og knuste ruter orker jeg bare ikke. Og for det andre er at jeg har lært at særlig de doble polykarbonatplatene isolerer bedre og tar inn rett mengde lys for plantene. Og jeg skal ha et drivhus, ikke en hagestue. Det er plantene som er viktigst!

SEKSKANTET: Jeg digger formen på dette! Og det er passe størrelse. Foto: Palram

En av grunnene til at jeg falt for akkurat Oasis, var at det er sekskantet. Jeg likte også at det har klare polykarbonatplater i sidene, selv om det nok er et minus for plantenes del – men da gir det litt mer følelsen av glass. Taket er like fullt doble plater, så her vil det isolere godt og beskytte plantene mot for sterkt lys.

PLANEN: Slik skal det se ut! Det er i hvert fall planen akkurat nå.

På skissen kan du se kjøkkenhagen slik jeg ser den for meg. Det skal sies at det finnes mange varianter av denne skissen, har jo delt en annen variant tidligere også, men jeg tror det er dette jeg lander på. Til høyre er drivhuset, og et pilformede området skal ha åpen kontakt med jorda under. Til venstre er kjøkkenhagebedet, med en liten gang inn og et sekskantet rom i midten. Rundt bed og drivhus skal jeg ha grus.

Så, nå er det bare å realisere drømmen! Forhåptentligvis kan jeg komme så smått i gang i påskeferien. Kryss fingrene for meg! Jeg skal holde dere oppdatert underveis.

2 Replies to “Snart klart for å bygge drivhus”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.