Tyvstart på våren

KLIKK OG HENT: Påskeliljer og perleblomster på terrassen.

HAGEDAGBOKA: Jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle gjøre det, men klarte ikke å la det være. Løkene jeg satte i krukker og bed i høst titter såvidt frem – men jeg klarte ikke å vente lenger. Så i dag gikk jeg til innkjøp av påskeliljer og perleblomster. Var så heldig å gå forbi en selvbetjeningsutstilling utenfor blomsterbutikken på Vinderen, med Vipps-løsning for superfine løkblomster. Vel hjemme satte jeg dem i krukker på terrassen. Nå er frosten i ferd med å slippe taket her i Oslo – og de kan trygt stå ute både dag og natt uten å henge med hodet.

HEI VÅR: I den store krukken titter løkblomstene bare såvidt frem fra jorda.

I fjor på samme tid var jeg også superklar for å få litt påskestemning ute med vårblomster. Også da var det lock down i Oslo. Tenk at vi er på akkurat samme sted nå et år etter? Da var ikke leveringstilbudet fra hagesentrene like etablert som nå, og jeg var overlykkelig da jeg oppdaget at Mester Grønn sendte ut en super vårpakke. Her kan du se de beste nettbutikkene for kjøp av løkblomster:

Et lite minus med å kjøpe på nett er at du ikke vet om plantene har stått ute eller inne. Når jeg kjøper fra butikk tar jeg alltid de som står ute, for de er vant med sol, vær og vind. De som står mer beskyttet inne kan raskt henge litt om du setter dem rett ut i det lunefulle vårværet med vind og sterk sol. Men de reiser som regel igjen, altså!

Psst … Husk at du kan ta vare på løkene fra liljene du kjøper nå! La blomstene visne helt ned og legg løkene med blader og alt tørt og kjølig frem Tim høsten.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.