Hva kan man så i februar?

Klør det i fingrene etter å komme i gang med dyrkingen? Det gjør det her, og jeg skal innrømme at jeg sår en hel del mer enn jeg burde allerede i februar. Mye tåler jo til og med å vokse seg høsteklare i vinduskarmen … om du har plass til det!

Men selv om det meste jeg sår nå er mest for gøy, er det faktisk også et par grønnsaker som BØR sås allerede nå i februar. Her er noen av dem:

LES OGSÅ: Dette gjør jeg i hagen i februar

Så i februar til kjøkkenhagen

Purre bør sås i februar

Tre store purre
Foto: Heather Gill | Unsplash

I dag var jeg på kjøkkenhagekurset på Bygdøy Kongsgård, og fikk høre at purre var en grønnsak som trengte mye lenger vekstsesong enn jeg hadde gjettet. De skulle så allerede i morgen!

Physalis bør sås i februar

Physialis-frukt, kan dyrkes i drivhus eller vinduskarm
Foto: Jonathan Pielmaye | Unsplash

Disse skal jeg forsøke å lykkes med i år! Og da må frøene i jorda omrking nå. Når våren er godt i gang skal de få stå i en potte i en solrik krok på terrassen.

SE OGSÅ: Her har jeg samlet alt til kjøkkenhagen

Så blomsterfrø i februar

Så klokkeranke i februar

Den flotte klatrende klokkeranken krever også god tid! La spirebrettet stå i omtrent 20 grader, og sett lyst så fort spirene titter frem. Når faren for frost er over kan du tilvenne dem til utplanting.

Nøkkelen for å lykkes med forkultivering inne på vinteren er balansen mellom lys og temperatur. Varme omgivelser krever mye dagslys!

LES OGSÅ: Mine beste tips for å lykkes med forkultivering

11 Replies to “Hva kan man så i februar?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.