Hva kan man så i januar?

Det er faktisk et par vekster som trenger såpass lang tid at frøene med fordel kan gå i jorda i januar. Er du ivrig begynner du nå, men merk at februar også er en god måned for disse vekstene. Den norske sommeren er så altfor kort for en del av plantene vi ønsker å dyrke. Tida er inne for å handle inn frø og såjord. Her er frøene jeg sår i vinduskarmen allerede nå.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i og for hagen i januar

1: Paprika og chili

De ivrigste sådde paprika rundt nyttår, for dette er planter som trenger en lang sesong! Jeg forsøkte meg med en chiliplante i fjor uten hell, og prøver for første gang i år med paprika! Nå venter jeg spent på at de skal spire!

Les om paprikafrøene som må tidlig i jorda her!

2: Artiskokk

Artiskokkene fra i fjor sommer!

Artiskokker er kule planter! De ser så fine ut i kjøkkenhagen, at man nesten ikke tør å høste dem. De er dessuten stauder, så jeg krysser nå fingrene for at jeg har klart å overvintre dem.

Les mine erfaringer og tips om artiskokker her!

3 Replies to “Hva kan man så i januar?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.