Nå begynner det!

DRØMMER PÅ PAPIR: Nå planlegges kjøkkenhagen!

HAGEDAGBOKA: Mens snøen ligger tett i hagen og kuldegradene er nede i 12 blå, spirer det i vinduskarmen her inne. Jeg har vekstlys i et lite minidrivhus, og der inne vokser artiskokker og fem ulike sorter chili og paprika. Jeg har faktisk aldri lyktes med chili eller paprika, så du kan si jeg garderer meg litt nå — med mange ulike varianter. I tillegg vokser de nå (litt mer) beskyttet for flueinvasjon, inne i det lille drivhuset. I fjor opplevde jeg nemlig at spirene ble spist opp av hærmygglarver, og det skal ikke skje igjen.

LES OGSÅ: Slik kvitter du deg med hærmygg eller småfluer

Det lille drivhuset som nå står i karmen fikk jeg til jul. Inni det var en tegning laget av husets små kunstnere, av et ordentlig drivhus til hagen. Juhu! Tidenes beste julegave. Nå venter jeg bare til snøen skal smelte og det tørker litt opp, slik at jeg kan begynne arbeidet med å berede grunnen og etterhvert montere opp. Sjelden har jeg gledet meg så mye til å ta tunge spadetak.

VÅR I VINDUSKARMEN: Små spirer av artiskokk og paprika titter frem under vekstlyset.

I mellomtiden planlegger jeg hvordan det skal bli og hva jeg skal dyrke. Det gjør jeg hver vinter, men i år med drivhuset i sikte er det jo enda mer stas. Jeg tegner opp skisser av hagen for hånd i en liten notatbok. Den boka følger meg gjennom hele hagesesongen, slik at jeg kan gjøre meg notater av hva, når og hvor jeg sår, og ikke minst lage “to do”-lister for tiden som kommer. Det er mye som skal gjøres, pjuh, så fra mars til og med juni, blir jeg å finne i hagen hver eneste dag etter arbeidstid. Og det skal bli helt nydelig!

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre i og for hagen i januar

One Reply to “Nå begynner det!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.