Hvordan lage blomsterkrans med roser

Å lage en krans er et koselig, enkelt og takknemlig lite prosjekt! Det er mye lettere å få til enn du kanskje tror, og med fine blader og blomster, kan det nesten ikke gå feil.

Jeg har klart å ramle på sykkel, og sitter hjemme med brudd i foten – og ser ut på alt som skulle vært gjort i hagen. Det er ikke lite! Men istedenfor å irritere meg over alt jeg ikke får gjort, har jeg bestemt meg for å kose meg med noen prosjekter som faktisk lar seg gjennomføre. Et av dem; å binde en krans!

LES OGSÅ: Den store kranseguiden

Rosebuketten fikk jeg av en søt venninne og nabo, som kom på sykebesøk for en ukes tid siden. Nå har rosene så smått begynt å henge med hodene sine, og som del av en dørkrans skal de få leve litt lenger!

Slik binder du en krans med roser

Du trenger:

  • En bukett med roser (eller kanskje du har en rosebusk ute, som begynner å synge på siste verset?)
  • Kvistkrans
  • Jutegarn

Kvistkranser lager jeg en liten bunke av hver høst, har en busk i hagen med helt perfekte grener. Du kan enkelt lage det selv, eller du kan kjøpe ferdig på hage- og hobbybutikker.

LES OGSÅ: Slik lager du en enkel kvistkrans

Binde blomsterkrans med roser, jutegarn og kvistkrans.
SURR I VEI: En litt sliten rosebukett får nytt liv. Og alt du trenger er litt kvist og jutegarn.

Slik gjør du:

  1. Klipp av rosehodene med ca. 2 cm stilk og de fineste bladparene fra buketten.
  2. Legg et bladpar eller to sammen og plasser én eller to roser ovenfor. Hold dem hardt inn mot kransen din. Surr jutegarn stramt rundt, sørg for å ha en liten ende du kan knyte sammen med tilslutt. Surr ca. 10 ganger rundt, til du har et dekket halvannen centimeter tett med garn.
  3. Finn et nytt punkt på kransen og gjenta prosessen. Fordel rosene utover kransen, slik at du fremdeles kan se kvistkransen mellom dem. Jeg liker at det ikke er symmetri og perfekt fordelt, og har variert mellom hvor tett de står — og om det er en eller flere roser. Jeg har også variert i farger, slik at det ikke er et system — men fremstår litt tilfeldig.

Og vipps, så er du ferdig! Superenkelt og fint. Denne skal få henge på døren og ønske søte, snille venner og familie på sykebesøk velkommen inn.

Jutegarn surrer fast rosene til blomsterkransen, kvistkransen
ENKELT OG FINT: Å bruke jutegarn for å fest blomstene er lettvint, og gir et litt annerledes uttrykk på kransen.
Rosekrans, blomsterkrans med roser, ferdig resultat.
FIKS FERDIG: Å lage denne kransen tok ikke mer enn en liten halvtime. Og jeg ble i hvert fall veldig fornøyd!

Her er mine oppskrifter på flere andre kranser:

One Reply to “Hvordan lage blomsterkrans med roser”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.