Hvordan dele Stromanthe Triostar

Det er tid for vårstell av de grønne inneplantene. Mange av dem er litt misfornøyde etter vinteren i tørr inneluft. Som denne stromanthen!

Du kan lett se på de brune tuppene på bladene, at lufta har vært for tørr. Stromanthe er en plante som naturlig bor i et tropisk klima i Sør-Amerika, et klima ganske langt unna min stue. Likevel skyter den nå ut nye blader — det er vår, og planten er i vekst. Den trenger mer plass!

Jeg kunn jo ha satt den i en større potte, men jeg synes også det var tett og trangt mellom bladene — og ville derfor heller dele den! På en godværsdag som denne passer det perfekt, så kan jeg søle med jord ute på plenen.

LES OGSÅ: Planter som trives i mørke rom

Én plante blir til to! Denne skal deles og få mer plass.

Slik deler du Stromanthe

  1. Dra planten forsiktig ut av potten. Vær forsiktig, så du ikke ødelegger den. Rist forsiktig av jorda, slik at du får oversikt over røttene.
  2. Se etter et naturlig sted å dele den, et sted der det er litt mellomrom mellom stilkene. Du kan også se på røttene, hvor du kan dele den og beholde to gode rotsystemer.
  3. Dra forsiktig planten fra hverandre. Det kan være du må ta i litt, men pass på at begge deler av planten har flere fine røtter.
  4. Forbered pottene. Stromanthe må ha godt drenert jord, den skal ha kontinuerlig fuktig — men aldri våt — jord. Jeg blander perlite i plantejord, og om du ikke har en potte med hull i bunnen, bør du ha et godt lag sand eller lecakuler.
  5. Sett de to plantene i hver sin potte, dekk til med jord. Vann godt.

LES OGSÅ: Derfor visner plantene dine

PS: Visste du at Stromanthe er i samme familie som Calathea og Ctenanthe. Pilrotfamilien, marantaceae, kjennetegnes av røttene. Røttene skyter ut som piler i jorda, som ser litt ut som fiskeben.

Stromanthen er delt i to fine buketter og er klare for nye potter.
Klare for å flytte inn igjen. Jeg har også klippet av de tørreste bladene. Bladene kan med fordel sprayes med vann en gang i blant, om du ikke har en luftfukter i huset.

Tips! Stromanthe er vant til å leve under de tette trekronene i regnskogen, den trenger ikke mye sol. Litt dagslys vil den likevel ha, men unngå å sette den i direkte sollys.

One Reply to “Hvordan dele Stromanthe Triostar”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.