Hva kan man så i april?

Hvilke frø som skal i jorda når, avhenger i stor grad av når du vil ha det høsteklart! Og ikke minst er det et plass-spørsmål. Sår du for tidlig, ender du gjerne med stua full! Det kan være greit å planlegge for at når spirene har vokst seg så store at de skal pottes om, så er temperaturen mild nok til at de kan flyttes utendørs. Derfor er april en god måned for å forkultivere! Det avhenger selvfølgelig av hvor du bor i landet, men her i Oslo er det nå bare uker til de første kjøkkenhagevekstene settes ut.

Her er mine såplaner for april måned!

Så i april til kjøkkenhagen

Agurk bør sås i april

Lykken er å oppdage en ny agurk!

Agurk er en morsom plante! Den vokser fort og klamrer seg fast der den klaterer. Den spirer kun fra 20 grader og oppover, og bør ha det godt og varmt. Har du drivhus vil den trives godt der, men kan også fint stå i en solrik og lun krok i hagen. Min plan er å ha agurkene i store potter på terrassen! I år skal jeg prøve en ny variant som heter Lemon frilandsagurk.

LES MER: Tabbene du må unngå når du dyrker agurk

Sukkererter bør sås i april

Knasende sprø sukkererter!

Sukkererter er selve smaken av sommer! Og helt klart en av mine favoritter. De vokser villig og raskt, og gir avling gjennom hele sommeren. Blomstene er også superfine og lukter godt!

LES MER: Mine beste tips for å lykkes med sukkererter

Gresskar og squash bør sås i april

Muskatt gresskar
I år har jeg tatt egne frø av dette superfine muskatt-gresskaret.

Gresskar og squash vokser veldig fort, og selv spirene er ganske store. Derfor er de morsomme å spire med barn, siden du virkelig kan se dem utvikle seg fra dag til dag!

Har du dem inne for lenge, tar de raskt veldig mye plass. Sår du dem nå har de fin størrelse når de flyttes ut.

LES OGSÅ: Slik dyrker du gresskar

Gulrøtter bør sås i april

Barna elsker å høste gulrøtter! De nappes ofte opp litt for tidlig, de klarer ikke å vente.

Gulrøtter skal sås direkte på stedet! Noen sår ett og ett frø i melkekartonger, for å få et forsprang, men det ser jeg ingen grunn til. Jeg sår med såbånd rett på stedet de skal få vokse seg store nå i april. Det gjør ingenting om det er litt kjølig, de spirer så fort temperaturene er passelige.

LES MER: Mine beste tips til å dyrke gulrøtter

Så blomsterfrø i april

Blomkarse bør sås i april

Røde, gule og oransje blomster! Er de ikke fine? Stemorsblomtene i bakgrunnen er også spiselige, forresten.

Fine og spiselige! Å dyrke spiselige blomster var noe av det første jeg satte i gang med, da jeg begynte å så selv. For hvor fin blir ikke middagstallerkenen med et dryss av spiselige blomster? Selv brødskiva blir fin, da! Blomkarse har nydelige varme farger! Og er min favoritt blant spiselige blomster. Bladene kan du dessuten lage pesto av!

LES OGSÅ: Alle mine beste tips og triks for å lykkes med forkultivering

2 Replies to “Hva kan man så i april?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.