Dyrke selv: Så pak choi til kjøkkenhagen

Vi er en familie som woker mye! Og hva er vel bedre i wok en pak choi. Det er første året jeg dyrker pak choi, så jeg skal oppdatere dette innlegget litt underveis! Og sitter du selv med noen gode tips, del med oss i kommentarfeltet! Jeg sådde tidlig, faktisk allerede i februar, og har lest meg litt opp – så her kommer mine første erfaringer.

  • Spiretid: ca. 7 dager
  • Sådybde: 1 cm
  • Spiretemperatur: Min. 15 grader
  • Klare for høsting: Blader fra ca. 7-8 uker

Slik lykkes du med å dyrke pak choi:

1: Sår du på våren, er det bladene du vil høste! Innen den har utviklet seg til en “fullverdig” kålplante, vil den med all sannsynlighet ha gått i blomst på grunn av varmen. Etter dette blir både smaken og konsistensen endret. Bladene blir typisk litt vondere å tygge. Pak choi går veldig fort i blomst, så fort den får smaken på sommervarme er det gjort. Det oppdaget jeg, da jeg satte pak choien i en varm vinduskarm. Det tok ikke mange dagene før jeg kunne se små blomsterknopper. Jeg knep av blomsterknoppene, i et forsøk på å bremse den litt. Og satte dem under vekstlys i kjelleren, der det er kjøligere. Heldigvis er bladene store og fine, og jeg kan nå høste dem fortløpende.

2: Det beste er faktisk å dyrke pak choi på sensommeren, for å høste den godt utpå høsten. Den tåler litt frost. Jeg har faktisk lest at den kan sås på høsten og høstes på våren, men usikker på hvor kald vinter den kan leve gjennom. Kan være verdt å teste med et lite plastdrivhus over som vintersådd. Klarer du å gi den en lengst mulig sesong uten for høye temperaturer, kan du få en fyldig og fin kålplante.

3: Pak choi kan sås og høstes inne, men kan veldig fint sås rett i kjøkkenhagen. Så tidlig på våren eller på sensommeren.

4: Du kan fint kappe av blader underveis, den vil skyte ut nye skudd. De første bladene er supre i salater! Større blader passer best stekt eller i wok.

Andre favoritter i kjøkkenhagen:

Fargerik mangold

Saftige agurker

Barnas favoritt – gulrøtter!

One Reply to “Dyrke selv: Så pak choi til kjøkkenhagen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.