Hvordan beskjære vierhortensia

I fjor gikk jeg til innkjøp av en Hydrangea Annabelle, en vierhortensia. Den er magisk vakker med de store hvite ballene av blomster! Og nesten enda finere nå, knusktørr og skjør.

tørr vierhortensia, hydrangea annabelle, skal beskjæres nå på våren
Er den ikke helt nydelig? Jeg har nesten ikke hjerte til å klippe den ned!

Vierhortensia skal klippes ned vår/høst

Men nå er altså tiden for å klippe den ned. Vierhortensia skal beskjæres på våren, eller høsten … men du vil jo gjerne la de fine blomstene stå så lenge som mulig!

Du kan nærmest klippe ned så mye du vil! I motsetning til hagehortensiaen blosmter den nemlig på årets skudd, så de skuddene som står der nå vil uansett ikke blomstre i år. (Dette gjelder også populære syrinhortensia.)

Kutter du dem bare litt ned, får du en buskaktig plante. De vil få grønne blader og lage en frodig busk. Klipper du dem helt ned får du kun de nye skuddene med blomst. Min plan er å klippe dem ned til ca. 30 cm.

LES OGSÅ: Driv frem blomstrende kvister innendørs

PS: Visste du at vierhortensia sprer seg med rotskudd? Noen synes kanskje det er problematisk, men kan du tenke deg noe finere en vierhortensia som sprer om seg? Er du uenig, må du altså bare fjerne rotskuddene 🙂

Den tørre fine blomsterballen, det var bare én som holdt seg så fint, må jeg jo bare bruke til noe. Kanskje en fin krans? Som den du får oppskriften på her, bare med tørr blomst! Eller kanskje den bare skal få stå enstaket og elegant i en vase inne.

LES OGSÅ: Dette kan du så i mars!

One Reply to “Hvordan beskjære vierhortensia”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.