Hvordan drive frem kvister innendørs – slipp våren inn!

kvister drives frem på kjøkkenbenken
PÅSEKAKTIVITET: Å hente inn kvister er en hyggelig ting å gjøre i påskeferien, i løpet av påskeuken går de i blomst eller spirer med grønne blader inne. Deilig vårfølelse!

Lengter du etter vår? Det gjør jeg! Og en fin måte å fremskynde den litt på, er å ta den inn i huset. Nå er tiden inne for å drive frem kvister innendørs. Hvilke busker og trær gleder du deg alltid til går i blomst eller springer ut med fine blader? Se etter om de begynner å danne små knopper, er prosessen så smått i gang, og du kan fremskynde den innendørs.

Slik driver du frem kvister inne

  1. Velg kvister fra dine vårfavoritter! Forsythia med gule, små blomster, eple- eller kirsebærtre, eller flott deg med magnolia — som spirer så fint på bar gren. Husk at det ikke må være kvister med blomster, mange fine busker har superfint bladverk, og er minst like fine i en vase på bordet.
  2. Se etter kvister med knopper. Jo lenger de har kommet naturlig ute, dess raskere får du dem i blomst inne. Kapp kvistene med en ren saks eller kniv. Skrap gjerne vekk litt av barken på bunnen, slik at de har lettere for å ta til seg vann.
  3. Sett dem i romtemperert vann. Om det er tørr luft inne hos deg, kan du gjerne dusje dem med vann fra en sprayflaske en gang i blant. Plasser vasen et sted den får godt med dagslys.
  4. Waiting game! Det tar gjerne en uke eller to før blomstene titter frem.

Når kan du drive frem kvister?

Når buskene eller trærne har fått en god kuldeperiode, er det mulig å drive de frem inne. Fra februar og utover pleier å la seg gjøre. Jo lenger du venter med å klippe, dess raskere tar det før du ser blomster inne.

DAG 1: Bare forsythia-grener hentet inn i feburar.
DAG 7: Én uke etter tittet de gule fine blomstene fra.

PS: Følg meg gjerne på Instagram, der deler jeg mange små hageprosjekter!

4 Replies to “Hvordan drive frem kvister innendørs – slipp våren inn!”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.