Hagedagboka 2020: I år dyrker jeg pak choi

Denne sesongen prøver jeg meg på en del nye vekster, som jeg skal dele tips og erfaringer med etterhvert. Og som vanlig er jeg utålmodig – og hiver meg i gang lenge før jeg må (og bør!).

LES OGSÅ: Grønnsakene du faktisk BØR så tidlig!

pak choi pak choy bok choi
Slik ser den ut, en fullvoksen pak choi! Foto: Jasmine Waheed | Unsplash

En av årets nykommere er pak choi, en asiatisk stilkkål, som vi bruker ganske så mye i matlaging her hjemme. Etter å ha dyrket det som typisk dyrkes i en kjøkkenhage, har jeg funnet ut at jeg heller bør dyrke de grønnsakene jeg liker best! Høres kanskje litt opplagt ut, men man kan bli revet med. Reddik for eksempel, jeg har dyrket masse reddik – og jeg liker det godt, men det er ikke akkurat noe jeg spiser veeeldig mye av. I år blir det annerledes!

Pak choi er definitivt ikke en grønnsak du trenger å ha sådd allerede i februar, men jeg klarte ikke å vente. Dessuten kan jeg jo fint høste kålen allerede fra vinduskarmen når den er klar! Jeg har bestemt meg for å så med et par ukers mellomrom, så har jeg pak choi så det holder gjennom sesongen.

Mer fra hagedagboka: 25 spirer med hjertesalat innendørs

Liten pak choy spire i en krukke
Spirene er satt i hver sin potte.

Jeg satte de første frøene i jorda litt uti det nye året, og de spirte superfort! Det tok bare et par dager før de tittet opp av jorda. Etter to ukers tid var de klare for å prikles over i nye potter. Å prikle er å dele spirene og sette dem i nye jord, du kan lese mer om det her.

Nå vokser de villig i pottene sine, og de er nok klare til å smakes på om en måneds tid! De kan spises fra de er spirer til fullvoksne kålplanter. Det viktigste er å høste dem før de går i blomst, for da endres smaken.

PS: Visste du at pak choi tåler litt frost? Dermed er det en av sortene du kan plante ut tidlig i sesongen! Det skulle man ikke tro om en asiatisk vekst!

pak choi etter en måned under vekstlys
Her er kålplantene ganske nøyaktig en måned etter at frøene ble satt i jorda.

Andre favoritter i kjøkkenhagen:

Fargerik mangold

Barnas favoritt: Gulrøtter

Saftige agurker

2 Replies to “Hagedagboka 2020: I år dyrker jeg pak choi”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.