Hvordan spire grønne linser

Spirer er både godt og næringsrikt – og et raskt og lite grønt prosjekt mens vi venter på frostfritt vær. Du kan spire diverse frø, som jeg har skrevet om før som mikrogrønt, men du kan også spire tørre erter og linser fra matbutikken. Her har jeg spiret grønne linser i et spireglass! Det tar ikke mer enn en drøy uke før du har knasende sprø, friske spirer!

Les også: Hvordan lykkes med mikrogrønt

Slik spirer du grønne linser:

Et spireglass gjør det enkelt, men du kan like gjerne strø linsene utover et fuktet lag med såjord eller til og med bomull. Hold fuktig hele tiden ved å spraye med vann et par ganger daglig. Bruker du spireglass legger du linsene i glasset og skrur på lokket, som har en rist. Fyll glasset med vann, rist litt, og tøm det – slik at linsene ligger fuktet igjen. Gjenta dette omtrent to ganger om dagen. Etter 7-10 dager er spirene klare!

Les også: Dyrk hvitløksspirer inne

Grønne linser i et spireglass
Utgangspunktet: Grønne linser skylt og lagt i spireglass.
Ferdig spiret grønne linser i spireglass
Klare for salaten! Etter en ukes tid er glasset fullt av knasende gode linsespirer.

Tips! Spirene smaker kjempegodt i salater og på brødskiva! Eller som garnityr til andre retter.

LES OGSÅ: Rester av hjertesalatspirene ble grønt og godt på skiva

2 Replies to “Hvordan spire grønne linser”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.