Svigermorstunge / Snake Plant: Nye planter av rotskudd

Mange sukkulenter skyter ut jordstengler og rotskudd titter opp i potten ved siden av “moderplanten”. Dette gjelder for eksempel for aloe vera og ikke minst svigermors tunge, eller snake plant, som de også kalles. (Det faktiske navnet er det fineste, Sansevieria.)

Planten min hadde to rotskudd som begynte å få litt størrelse, og jeg bestemte meg i dag for å forsøke å ta dem opp og plante dem i egen potte. Det er en enkel og effektiv måte å formere planter på.

Rotskudd: Til venstre ser du det ene av to rotskudd i potten. Disse kan bli til helt ene planter. Du kan også la dem vokse sammen og fylle ut potten.

Jeg tok planten ut av potten og fant et passende punkt mellom moderplanten og de små rotskuddene, som jeg delte med en skarp spade. Jeg sørget for at de små fikk med seg litt røtter, uten at det tok for mye av rotsystemet til den store planten. Så satte jeg plantene i hver sin nye potte og dekket med jord. Nå er det bare å vente og krysse fingrene for at de finner seg til rette i sitt nye hjem.

LES OGSÅ: Slik formerer du Monstera

Baby snake plant: 1 plante ble til 3.

Disse to skal få stå under så optimale forhold som jeg kan få til, i hvert fall til de vokser seg store og sterke, men svigermors tunge er faktisk en av de få plantene som tåler å stå i mørket.

Fun fact! Visste du at Snake Plant er en populær plante innenfor Feng Shui! Har du den i nærheten av barn, skal de visstnok oppføre seg penere. Verdt et forsøk, eller hva? 😉 Når det står på Wikipedia, må det jo være sant.

PS: Svigermors tunge kan også formeres gjennom et enkelt blad. Skjær av et friskt blad og sett det i vann, etter noen uker vil røtter vokse frem, og du vil kunne sette bladet i jord og få en helt ny plante. På samme måte som beskrevet her: Hvordan formere sukkulenter.

5 Replies to “Svigermorstunge / Snake Plant: Nye planter av rotskudd”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.