6 fine grønne inneplanter

Jeg skulle bare kjøpe en blomsterbukett før middagsbesøk, men klarte selvfølgelig ikke å la være å ta med meg et par andre vekster. Hele seks grønne planter dro jeg med meg! Får jo aldri nok av det! Og jeg kjøpte ikke de aller største plantene akkurat, tre av dem er bittesmå, så da ble jeg heldigvis ikke helt ruinert av min lave impulskontroll når det gjelder plantekjøp. Jeg synes det er gøy å se om jeg kan få dem til å vokse hjemme, heller enn å kjøpe de ferdig i store størrelser.

LES OGSÅ: Triksene som får plantene dine til å overleve!

fredslilje
Fredsliljen har spisse gønne blader og hvite blomster.

Fredslilje

Dette er jo en klassiker i mange hjem! Den er ganske robust, så en enkel plante å holde. Det viktigste du gjør for fredsliljen er å holde jorda fuktig. Den må ikke tørke ut, og mange anbefaler å ha den i en potte uten hull, slik at jorda blir godt gjennomfuktet. Du kan også gjerne spraye hele planten med litt vann annenhver uke. Fredslilje er forresten av de få plantene som tåler å stå med røttene i vann, og det kan være ganske kult å skylle vekk jorda og sette den i en glassvase med vann – slik at du ser røttene. Planten kan godt stå i en mørkere krok, men vil da få færre hvite blomster.

TIPS! Vermikulitt er genialt for å holde på fukt i jorda. Les mer her!

smaragdpalme
Smaragdplanten har glansfulle grønne blader.

Smaragdpalme

Dette er faktisk en sukkulent, og som de fleste andre sukkulenter tåler den både tørke og mørke ganske greit. La jorda tørke ut mellom hver vanning. Når sommeren kommer kan du fint sette smaragdpalmen din ut på balkongen! Den bør bare beskyttes for direkte sollys, og ikke minst for de kraftigste regnbygene. Under et lite tak har den det helt supert! Flytt inn når temperaturen synker under rundt femten grader. Denne er også blant plantene som tåler godt å stå i mørke rom.

aloe vera
Aloe veraen tåler tørke godt,.

Aloe vera

Denne fine sukkulenten trives veldig godt i sola! Settes på en lys og fin plass. Den er også en av de mest effektive plantene til å rense lufta, så planen min er å sette den på soverommet. Aloe vera trenger minimalt med vann, om sommeren kan den vannes annenhver uke og på vinteren én gang i måneden. Ikke fukt jorda fullstendig, bare forsiktig vanning. Det er mer sannsynlig at du vanner for mye enn for lite. Etterhvert vil du sannsynligvis se små aloe vera-planter stikke opp ved siden av den, disse kan du ta opp og plante i egen potte.

croton petra
Croton petra har dekorative blader.

Croton petra

Bladene på croton petra er en utrolig fin plante med grønne blader med fargerike mønstre. De nyeste bladene har helt rødt mønster, deretter blir det oransje og tilslutt gult. Denne har jeg ikke sett så mye til her hjemme, så da jeg så den som miniplante på Plantasjen, slo jeg til. Den skal tørke ut mellom hver vanning og bør stå på en solfylt plass. Litt vekstlys i vintermånedene vil jeg tror er lurt!

grønnrenner
Grønnrenner kan vokse seg til å bli en stor og frodig plante.

Grønnrenner

Nok en god luftrenser, som gjør godt for inneklimaet. Grønnrenner er nesten litt retro, føler jeg, siden den har vært en favoritt hos mange i flere tiår tilbake. Den kan gjerne vokse i en ampel, så henger de lange grønne og hvite bladene pent ned. Trives i halvskygge og vannes når jorda har tørket lett ut. Røttene skyter opp nye små planter som du kan plante om når de er store nok.

coffea arabica
Kaffeplanten er et morsomt og eksotisk tilskudd.

Coffea arabica

Rett og slett en klassisk kaffeplante fra Etiopia. Jeg er usikker på om jeg noen gang kommer til å se de røde kaffebærene, men den er fin som den er. Må ha det godt og varmt, over tjue grader, så passer kun innendørs. Problemet er tørt klima, så spray med litt vann en gang i uka. Jorda bør være fuktig, men ikke våt, til enhver tid.  Bladene tåler ikke direkte sol, men plantene bør stå lyst.

PS: Nye planter i hus, og med dem kom et hav av små fluer? Her er tipsene for å bli kvitt dem!

Pinterest er genialt for å oppdage nye fasinerende vekster! Bare sjekk ut denne tavlen jeg har samlet:

4 Replies to “6 fine grønne inneplanter”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.