Hvordan lage girlander av granbar

Jeg har sett så mange falske gran-girlandere, at jeg tenkte det var umulig å lage selv — måtte jo være en grunn til at alle gikk for fusk. Men med ørlite tålmodighet var dette minst like enkelt som å lage en krans! Og lukten av granbar får du ikke med de falske variantene ..

Les også: Slik lager du en imponerende julekrans

Slik lager du girlander av granbar

Du trenger en base som du kan feste granbaren på. Jeg brukte ca 10 lange kvister av typen kornell fra hagen. De er lange, tynne og enkle å bøye. Jeg vil også tro det fungerer veldig greit med et tjukt tau.

STEG 1: For å lage basen festet jeg enden på en gren midt på den forrige med vikletråd, og tvinnet den rundt den andre. Så satte jeg en ny gren der den første sluttet, omtrent midt på gren nr. 2, og festet med vikletråd. Slik fortsatte jeg til jeg hadde riktig lengde.

girlander, slik surrer du sammen en kvistbase i midten.
KVIST PÅ KVIST: Innenfor granbaren er en kvistbase, surret sammen med vikletråd – som når du lager en krans.

Deretter la jeg til et lag til med grener hele veien. Jeg satt nå igjen med en lang girlander med tre greners tykkelse, tvinnet i hverandre.

STEG 2: Så fant jeg frem granbaren og klippet i passende biter, ca 7-10 cm lange, litt etter hva som var naturlig for granbaren. Jeg viklet på tre-fire av gangen, på samme måte som en krans. Begynn i enden, og la granbaren peke samme retning. Neste sett med granbar fester du rett nedenfor det første festet, slik at granbaren legger seg over de forrige. Slik fortsetter du helt til du er i den andre enden.

PUNKT FOR PUNKT: Små buketter av granbar festes tett ved siden av hverandre, helt til girlanderen er helt dekket.

Jeg la også til noen gullfargede eukalyptus, for å ha noe litt annerledes.

STEG 3: Heng opp girlanderen! Jeg hang den utenfor, festet i en bjelke med jutetråd. Og surret en lysrekke rundt den, for å lyse opp inngangspartiet og skape stemning.

Girlander av granbar hengt opp
FIKS FERDIG: Girlanderen med granbar og gullfarget eukalyptus.
Ferdig girlander av granbar hengt opp utenfør døren.
STEMNING: En lysende girlander av granbar gjør seg godt i en mørk desembermåned.

Les også: Få grønn inspirasjon rett i mailboksen

2 Replies to “Hvordan lage girlander av granbar”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.