Hvordan lage krans av lavendel

Jeg har dilla på Pinterest og finner stadig nye prosjekter der inne! Og lavendelkrans måtte jeg bare prøve å lage. Lavendel er så fint og lukter jo helt nydelig. Perfekt å ha hengende inne!

Lavendelkrans lukter så utrolig godt!

I vår forsøkte å så lavendel fra frø, men det prosjektet var nok det mest mislykkede jeg hadde denne sommeren. Lavendelen jeg har brukt i denne kransen er altså ikke fra egen hage, kanskje får jeg til å tørke egen lavendel neste år (I wish!). Jeg kjøpte derfor ferdig tørkede buketter av lavendel. Problemet med å lage kranser med allerede tørkede blomster er at de lett brekker når du binder kransen. Derfor ble dette et prosjekt med limpistol!

Det er superenkelt å lage sin egen krans med lavendel. Gjort på en kveld!

Slik lager du lavendelkrans

Du trenger:

Kvist og ståltrå til grunnkrans

Tørket lavendel ( Jeg brukte to og en halv bukett fra Plantasjen)

Lim og limpistol

Ferdig tørket lavendel.

Steg 1:

Du trenger en grunnkrans, det kan naturligvis kjøpes ferdig – eller du kan lage en selv av kvist fra skog og mark. Her beskriver jeg hvordan du lager en kvistkrans.

Steg 2:

Klipp av lavendelblomstene slik at du har ca 1 cm av grenen under blomsten. Ønsker du en fyldig krans trenger du en god del!

Steg 3:

Bruk limpistolen og lag en stripe med lim på tvers av er punkt på kransen din. Alle blomstene skal peke i samme retning, tenker du at kransen er en klokke peker alle mine blomster mot klokka.Fest blomstene med stilken, jeg brukte fem-seks blomster på per punkt.

Deretter tar du på nytt opp limpistolen og lager en ny stripe med lim på punktet bak stilkene på det forrige. Lim nye blomster på, slik at de overlapper de forrige.

Slik fortsetter du punkt for punkt til du er kommer helt rundt.

De to siste punktene er litt kronglete, da de ligger innunder de første blomstene du festet. Snik limpistolen innunder, og sørg for at de siste blomstene festes nesten helt inntil stilkene til de første.

Blomstene limes på, punkt for punkt.

TIPS! Spray kransen med hårspray, så drysser den ikke så mye.

Knyt på et dekorativt bånd og heng opp!

En krans som sprer supergod lukt i rommet.

PS! Skal du henge den i vinduet, vil du jo helst at den skal være like fin på begge sider. Snu kransen forsiktig og gjenta prosessen på baksiden. Det kan være et triks å legge den på noe mykt, slik at den ikke går i stykker underveis.

7 Replies to “Hvordan lage krans av lavendel”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.