Hvordan lage julekrans med granbar

Det ble noen kranser i år! Jeg tror det ble 10 stykk totalt. Og jeg har kost meg sånn med å lage dem! Det er utrolig koselig å sitte å sysle med en krans, og det er en takknemlig oppgave – det blir alltid fint!

LES OGSÅ: Den store kranseguiden

Selv den aller første som henger på døra mi ble helt super, men etterhvert som jeg har holdt på har jeg turt å være litt modigere og på den siste tilførte jeg mer farger og bling. Her viser jeg dere hvordan jeg laget den, årets fineste krans.

Julekrans lag selv binde din egen krans
Årets fineste krans: Den siste ble den beste!

Slik binder du din egen julekrans

Du trenger:

 • En kvistkrans eller annen base. Lag selv av kvister fra hagen, jeg viser deg hvordan her! Eller kjøp en halmkrans eller metallkrans på hagesenter.
 • Granbar. Gå ut og plukk – eller kjøp bunter på hagesenter. Jeg brukte to-tre bunter fra Plantasjen. De har flere sorter, min favoritt heter “nordmann”.
 • Ardisia (potteplante med røde bær og grønne blader) eller kristorn (jeg fikk ikke tak i det til denne)
 • Gullakkert eukalyptus
 • Vanlig eukalyptus
 • Voksblomst (jeg valgte rosa)
 • En liten hagesaks
 • Vikletråd (Tykkere enn vanlig ståltråd, og mye enklere å jobbe med)

Slik gjør du:

 1. Begynn med å klippe opp passende biter av granbar og de andre plantene. Følg det som er naturlig lengde for granbaren, små buketter med to til tre tupper er perfekte. Det er også et triks å klippe av den midterste tuppen på en gren med tre utstikkere, slik at den får en Y-form. Disse gjør seg godt etter at du har festet på noe dekorativt, som bær eller blomster, slik at granbaren ikke dekker over alt.
 2. Start gjerne med kun granbar, to til tre kvister. Fest dem på samme punkt på kransen, pekende i samme retning. Gjerne én på hver side og én på toppen, slik at de dekker alt unntatt baksiden. Surr vikletråd rundt og fest.
 3. Nå kan du begynne å eksperimentere med hva du fester på. De neste bladene eller granbaren fester du bare en liten centimeter unna det forrige feste. Legg dem slik at de peker i samme retning som de første du festet, slik at de overlapper. Fortsett slik til du har kommet deg helt rundt kransen. De siste fester du innunder den første granbaren du bant på. Det kan være litt kronglete, og er det vanskelig kan det være en god idé å surre fast hver lille kvast av gran i vikletråden først – for så å snike den innunder og tvinne fast på undersiden.

TIPS! Du kan bruke akkurat de samme prinsippene for å lage en girlander.

Resultatet: Neste år skal jeg være modigere helt fra start! Jo mer pynt, dess bedre 😉

Flere kranseprosjekter:

Krans med eukalyptus og brudeslør

Krans med hortensia

Krans av lavendel

10 Replies to “Hvordan lage julekrans med granbar”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.