Gresskarlykter: Tips til å skjære ut Halloween-gresskar barna elsker 🎃

Hvordan skjære ut de kuleste gresskarlyktene til Halloween?

Halloween har virkelig plassert seg her hjemme også, og 31. oktober tennes gresskarlykter utenfor veldig mange lys. Det er tegnet på at her er det lov å banke på, godteskålen står klar.

Å skjære ut gresskar ser enkelt ut, men er rett og slett ganske knot. Særlig når barna kommer med bilder fra Google på sine favoritter, med avanserte og kreative gresskarlykter de gjerne vil kopiere. Men etter et par kutt og mye klin med å rense ut gresskarene opp gjennom årene, begynner det å gå lettere. Her har jeg samlet de beste tipsene, learned the hard way!

pokemon gresskar halloween
Liams favoritt! Pokemon-ball-gresskar 🤣

Mine beste tips for å skjære ut Halloween-gresskar

1: Hent inspirasjon og har du barn kan de være med! Det er utrolig mange morsomme løsninger og nærmest alt av figurer kan skjæres ut. Pinterest er en gullgruve! Søk på Pumpkin carving ideas. Jeg har sett at mange skriver ut og klipper ut delene av arket, slik at de har en slags stensil å jobbe etter – men selv lot jeg det bli med inspirasjonen.

2: Ikke heng deg opp i å finne det perfekte gresskar, en rar fasong kan du jobbe med! Jeg gikk blant annet for et helt nydelig muskatt-gresskar, men de morsomste å jobbe med var de små rare hokkaido-gresskarene.

Jo mer av fruktkjøttet du får ut, dess enklere blir det å skjære ut detaljerte mønster.

3: Skjær av lokket med tagget kant med en stor kniv, før du røsker til for å få det løst. Skrap så med en skje eller kniv for å løsne frøene og «innmaten» fra fruktkjøttet. Ta hånden i en pose og «grav» ut, vreng den med innholdet.

4: Skjær ut mest mulig av fruktkjøttet. Det er jo supergodt å lage noe av! Som gresskarsuppe eller pai. Og jo tynnere «veggen» i gresskaret blir, dess enklere er det å skjære ut.

5: Med hardt skall kan det være fristende å gå løs med en massiv svær kniv. Det trengs for lokket, men når du skal begynne å skjære ut motiv er det klønete (og farlig, ref. kutt i fingeren!). En liten men skarp kniv er ideelt. Tegn motivet med en tusj før du begynner å skjære.

Er det vanskelig kan du ta en ny runde med å fjerne mer fruktkjøtt fra innsiden. Husk at du kan få kule effekter ved å kutte helt igjennom noen steder, og bare det ytterste skallet andre steder – slik at det hvite laget innenfor syntes. Kan være gøy hvis du for eksempel vil lage tenner.

Det tok sin tid! Og gutta hadde for lengst sovnet da de var ferdige.

PS: Kutt et hull i lokket eller på baksiden, hvis flammen kveles, for å slippe inn nok luft.

PS2: Er du tidlig ute, oppbevar kaldt, så det ikke begynner å råtne i mellomtiden.

LES OGSÅ: Lag en høstkrans av lyng

Barnas gresskarfavoritter lyser opp i høstmørket.

LES OGSÅ: Dette gjør du i hagen i oktober!

Flere Halloween-ideer finner du her:

2 Replies to “Gresskarlykter: Tips til å skjære ut Halloween-gresskar barna elsker 🎃”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.