Slik lager du Halloween-gresskarene barna elsker

Her skal jeg ikke påberope meg noen ekspertise! Jeg er fortsatt en glad amatør når det kommer til å skjære ut gresskar. Men ser jeg bort ifra alt klinet med å rense dem og et kutt i fingeren, så var det ganske gøy! Og kanskje kan jeg dele mine rookie-mistakes, så slipper du å gjøre de samme.

Mine beste tips for å skjære ut Halloween-gresskar

1: Hent inspirasjon og har du barn kan de være med! Det er utrolig mange morsomme løsninger og nærmest alt av figurer kan skjæres ut. Pinterest er en gullgruve! Søk på Pumpkin carving ideas. Jeg har sett at mange skriver ut og klipper ut delene av arket, slik at de har en slags stensil å jobbe etter – men selv lot jeg det bli med inspirasjonen.

2: Ikke heng deg opp i å finne det perfekte gresskar, en rar fasong kan du jobbe med! Jeg gikk blant annet for et helt nydelig muskatt gresskar, men de morsomste å jobbe med var de små rare hokkaidogresskarene.

Mine små hjelpere!

3: Skjør av lokket med tagget kant med en stor kniv, før du røsker til for å få det løst. Skrap så med en skje eller kniv for å løsne frøene og «innmaten» fra fruktkjøttet. Ta hånden i en pose og «grav» ut, vreng den med innholdet. Jeg begynte med en plan om å riste solsikkefrøene i ovnen, men å få dem ut av virvaret av tråder og søl i gresskaret ble en tålmodighetsprøve jeg ikke bestod. Nøyde meg med å ta tilside et par frø for å plante til våren.

4: Skjær ut mest mulig av fruktkjøttet. Det er jo supergodt å lage noe av! Og jo tynnere «veggen» i gresskaret blir, dess enklere er det å skjære ut.

PS: Fruktkjøttet lager du en pure av! Skal dele oppskrift på det snart 🙂 Pureen kan du bruke til supper og supersaftig bakst.

Liam (5) sin favoritt! Pokemon-ball-gresskar 🤣

5: Med hardt skall kan det være fristende å gå løs med en massiv svær kniv. Det trengs for lokket, men når du skal begynne å skjære ut motiv er det klønete (og farlig, ref. kutt i fingeren!). En liten men skarp kniv er ideelt. Tegn motivet med en tusj før du begynner å skjære. Er det vanskelig kan du ta en ny runde med å fjerne mer fruktkjøtt fra innsiden. Husk at du kan få kule effekter ved å kutte helt igjennom noen steder, og bare det ytterste skallet andre steder. Kan være gøy hvis du for eksmepel vil lage tenner.

Det tok sin tid! Og gutta hadde for lengst sovnet da de var ferdige.

PS: Kutt et hull i lokket eller på baksiden, hvis flammen kveles, for å slippe inn nok luft.

PS2: Er du tidlig ute, oppbevar kaldt, så det ikke begynner å råtne i mellomtiden.

Og denne måtte jeg jo ta med! Mine aller fineste gresskar! På Halloween-sending for å heie på pappa i Skal vi danse. Dette ble dagen han røk ut, og gutta holdt ut til sent på kveld 🥰

2 Replies to “Slik lager du Halloween-gresskarene barna elsker”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.