Klart du kan fryse urter

Jeg har hatt seks-syv potter med urter på balkongen denne sommeren og to store basilikumplanter i vinduskarmen. Men i disse dager begynner det virkelig å gå mot slutten for årets vekster, selv om de alle har blitt tilbudt husly for lengst. Det er tid for å klippe dem ned.

LES OGSÅ: Dette forkultiverer du i mars!

Og spørsmålet er hva jeg skal gjøre med overfloden jeg så får av friske urter akkurat nå? Det er jo grenser for hvor mye jeg kan spise på noen dager. Og jeg kan jo ikke bare lage pesto, heller.

Den beste løsningen for å ta vare på friske urter, har jeg erfart, er å fryse dem! Du kan i prinsippet slenge urtene i en frysepose og thats it, men jeg har funnet en annen enkel måte jeg foretrekker å gjøre det på – som jeg innbiller meg holder bedre på smaken.

Slik fryser du friske urter

  1. Først må du vaske urtene, og deretter hakker du det fint opp. Du kan mikse urter du liker å kombinere eller fryse dem hver for seg.
  2. Stapp urtene ganske tett i isbitformer.
  3. Fyll så opp med olje, enten en god olivenolje eller rapsolje (eller annen olje uten smak) – litt avhengig av hva du tror du skal bruke urtene til. Når de har frosset, kan du ha dem over i en frysepose.
  4. Ved behov tar du opp en smaksbombe fra fryseren! Tilsett i gryteretter, rett i panna når du steker, eller kjør i blenderen til salatdressinger. Smaken holder seg overraskende bra!

PS: Husk å merke posene med hvilke urter du har i!

LES OGSÅ: Bak et deilig pestobrød!

5 Replies to “Klart du kan fryse urter”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.