Hvordan lage kvistkrans

Altså, jeg elsker det når noe er enklere enn jeg hadde trodd. Å lage en krans av kvist var absolutt det! Og skaper den perfekte basen for å lage høst- og julekranser.

Kvistkrans! Ganske fornøyd med første forsøk. Foto: Liam (5 år)

Slik lager du en krans av kvist:

1: Velg en myk kvist! Jeg tok runden i hagen og kjente hvilke som var enklest å bøye. Pil er typisk et godt materiale, det hadde ikke jeg. Jeg endte med røde grener fra alaskakornell. Grenene bør være passe tynne og gjerne litt over en meter lange, avhengig av hvor stor krans du skal lage. Hvis de er litt stive å bøye kan du myke dem forsiktig opp, ved å sitte og bøye dem punkt for punkt, litt etter litt, uten at grenen brekker.

Alaskakornell: Dette var de mykeste og lengste kvistene i hekken vår.
Røde kvister: Jeg plukket 10-12 kvist som var omtrent en meter lange.

2: Lag en sirkel med en eller to kvister, avhengig av størrelsen. Jeg brukte to for å komme helt rundt. Midt på kvist nummer én surrer du fast den tjukkeste enden av kvist nummer to med ståltråd. Surr så ståltråd i enden for å feste sirkelen sammen. Når har du typisk en litt rar og misformet sirkel, men det er greit.

3: Tvinn den løse enden av kvisten rundt sirkelen. Der den slutter legger du ved en ny kvist, surr den fast med i den tjukkeste enden med ståltråd. Alle kvistene skal peke i samme retning, altså at de for eksempel går med klokka – fra den tykke til den tynne delen. Tvinn kvisten rundt kransen din, også dette i samme retning, slik at de går med hverandre og ikke i kryss.

Høres der komplisert ut? Det er ikke det! Og du kan jo ikke gjøre noen direkte feil, så bare prøv 🙂

4: Fortsett å tvinne på nye kvister som du fester med ståltråd, helt til du når ønsker tykkelse.

Ferdig kvistkrans: Hele prosessen fra å finne kvist til å lage kransen ferdig tok maks en halvtime.

Nå har du en superfin kvistkrans! Jeg synes den er ganske fin i seg selv, men den er også en super base til å pynte med det du måtte ønske. Granbar, eføy, eukalyptus, lyng, kongler, rognebær eller lignende passer perfekt.

LES OGSÅ: Den store kranseguiden

PS: Der bør ikke gå for lang tid fra du klipper av kvistene til du lager kransen. Tørre kvister knekker lettere.