Ny vår for sukkerertene – med bokashijord

sukkererter, espalier, plantestøtte, ertebelger, så selv, dyrk selv
Etter en litt så som så sommer, har plutselig sukkerertene våknet skikkelig til liv!

Jeg sådde sukkererter helt i slutten av april, og de vokste seg raskt fine! På forsommeren plukket jeg glad og fornøyd erter, men så stilnet det litt. Det kom en og annen sukkerert, men det var liksom ikke all verdens.

Men nå, plutselig, popper det frem nye ertebelger i fleng og de vokser som aldri før. Hemmeligheten? Bokashi!

Da jeg kom hjem fra sommerferie i slutten av juli, fylte jeg nemlig på med ny jord i pallekarmen. Og ikke hvilken som helst jord! Før jeg dro på ferie hadde jeg blandet bokashi (fermentert matavfall) med jord i en pallekarm, og etter fire uker på ferie var det blitt til super matjord.

Nå er det fem-seks uker siden jeg forbedret jorda, og det vokser som bare det! Bare i kveld har jeg høstet 20-30 sukkerrter, og da tok jeg bare de som var med ordentlig størrelse. Det er også masse fine hvite blomster og utallige små sukkererter på vei.

Et tydelig tegn på at skal du lykkes med planter, må du først og fremst lykkes med jorda!

Vil du finne ut mer om bokashi, finner du masse nyttig info på bokashinorge.no. Og nå får du kjøpt tilsvarende kompostbøtter og kompoststrø på både Plantasjen til Clas Ohlson.

Driver du ikke med bokashi kan du uansett gjøre flere grep for å forbedre jorda på naturlig vis. En rask og enkel løsning er brenneslevann! Superenkelt, og du blir kvitt ugresset i samme slengen.

Skal du dyrke sukkererter har jeg samlet mine tips her!

16 Replies to “Ny vår for sukkerertene – med bokashijord”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.