10 måter å bekjempe snegler 🐌

Store slimete snegler er i ferd med å spise opp både salaten og dahliaene. Ta dem nå, så begrenser du problemet utover. For når sensommeren kommer med vått vær har de nådd fullvoksen størrelse – og problemet virker mer uoverkommelig.

Kobberteip er et hinder sneglene ikke liker. Teip på kassene for beskyttelse.

Etter at jeg begynte å snakke høyt om snegleproblemet, har det haglet med tips og råd – så jeg tenkte jeg skulle dele noen av dem med dere!

Slik holder du sneglene unna kjøkkenhagen

1: Ha en kant rundt bedet. Det er mye lettere å holde dem unna, når passasjen er litt krunglete. Si hva du vil om pallekarmer, men de er et hinder for sneglene.

Den nye kjøkkenhagen min er har murstein rundt bedene. Får se om det ikke må flere tiltak til!

2: Bruk en sneglekant, en skarp metallist rundt karmene. Sneglene vil slite med å gå rundt den skarpe tynne kanten. MEN jeg har sett mange snegler i mine karmer med sneglekant, så helt sikkert er det ikke. Og ps: Den er skarp, så advar fotballspillende småtroll som kan skjære seg.

En skarp stålkant gjør det vanskelig for sneglene å komme seg opp i karmene.

3: Klipp gresset! Sneglen liker seg i høyt og fuktig gress. Holder du det kort rundt bed og kjøkkenhage er de også mer utsatt for fugler når de ferdes. Og høyt gress kan bli en bro opp til bedene, så det er smart å unngå.

4: Grav ned en kopp med øl i bedet, slik at kanten ligger på nivå med jorda. Sneglene tiltrekkes av lukta og ramler oppi. Tøm fellen med et par dagers mellomrom.

5: Nematoder er et naturlig og miljøvennlig middel mot snegler. Sneglene dør når de spiser det, og siden sneglene er “kannibaler”, vil de spise hverandre og det sprer seg. Slik skal det være et effektivt middel mot snegler. Har ikke prøvd selv, en det skal visst være veldig bra!

6: Strø kaffegrut rundt bedene. Dette er et kjerringråd som skal ha god effekt! Det er koffeinet som gjør susen.

7: Kobberteip selges i flere hagesentre, og sneglene liker visstnok ikke å krysse kobberet. Har du pallekarmer eller andre overflater du kan teipe på rundt bedet, kan dette være effektivt. Jeg har testet dette nå, og synes det ser ut til å begrense problemet. Fortsatt en og annen snegle, men de kan jo ha vært der fra før.

Kobberteip rundt pallekarmen. En rull holder til en pallekarm. På karmen i bakgrunne ser du sneglekanten av metall.

8: Se etter egg! Tidlig på høsten legger sneglene egg på skyggefulle steder. Se etter dem og kast dem! Da kan du kanskje begrense problemet for tiden fremover.

9: Klipp dem! Enkel og rask død for sneglene, som jeg dessverre ikke har noen empati for. Jeg klipper dem med saks og kaster dem i søpla. Ganske ekkelt, må sies, men jeg gjør det. Går gjerne på jakt på kveldene, særlig i fuktig vær.

10: Plant vekster sneglene misliker, som ringblomst og lavendel. I fjor fylte jeg kålbedet med ringblomster. Og selv om det var en del snegler på de ytterste, gikk det ganske bra!

2 Replies to “10 måter å bekjempe snegler 🐌”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.