Stiklingene er klare for jorda

Jeg er kanskje over snittet geeky på dette, men jeg synes det er helt magisk å se en ny plante bli til! Det er jo utrolig nok hvordan et lite frø kan vokse seg til en stor flotte plante, men det er også fascinerende å se hvordan en liten gren kan bli en helt ny plante!

Ser du en blomst eller busk du liker, kan du bare klippe av en liten stikling og sette i vann. Hvordan du tar stiklinger har jeg beskrevet her!

Denne lille fuksia-stiklingen har stått i et glass vann i omtrent fire uker – og har fått superfine røtter.
Fuksiaen har funnet veien til jorda, og står i en potte i vinduskarmen.

Denne fine stiklingen er en fuksia. For omtrent en måneds tid siden var jeg i familieparken Foldvik ved Stavern, og ble helt bergtatt av de store fine fuksiaene som vokste der. Jeg klippet av en liten kvist og siden har den stått i vann og utviklet fine og sterke røtter. Nå er den klar for jorda.

Den skal få bo i en potte i vinduskarmen fram til godt utpå høsten, før jeg skal sette den i “dvale” i kjellerboden. Til våren skal den få komme ut – og forhåpentligvis vokse seg til en stor og fin fuksia!

Her ser du moderplanten, er den ikke fin? (eller det vil si, jeg knabbet stiklinger fra tre forskjellige varianter, så det blir spennede å se hvilken farge dette blir.)

Stor og frodig fuksia på Foldvik, også kalt tårer. Fuksian kommer tilbake år etter år og kan vokse seg stor, så lenge den ikke har det altfor kaldt om vinteren.

2 Replies to “Stiklingene er klare for jorda”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.