Stauder: Kyss meg over gjerdet

Rudbeckia Lacinata er navnet på de høyreiste solhattene, de som henger så pent som en kyss over gjerdet … Det må jo være grunnen til at de kalles nettopp det, “Kyss meg over gjerdet”. Jeg har forelsket meg helt i denne stauden, som jeg stadig passerer når jeg er ute og går. Er den ikke fin? Med gule fylige blomster som strekker seg opp langs det hvitmalte gjerde. Jeg har lett etter frø og jeg har lett etter små planter på hagesentrene, men uten hell. Det nytter nesten ikke å oppdrive! Omsider fant jeg frø til Rudbeckia Lacinata på nett, men det er ikke helt den samme typen som jeg fantaserer om å plante ved postkassa. Den jeg ønsker meg aller mest er av varianten “Goldquelle”, som har disse fyldige blomstene – heller enn bare en krage.

Rudbeckia Lacinata Goldquelle

Skal jeg rusle inn i hagen der den vokser og banke på døren? Spørre så pent jeg bare kan, om de vil dele av en liten bit av planten til meg? Eller skal jeg vente til den frør seg – og luske bortom en tidlig morgen eller sen kveld? På en eller annen måte må jeg bare få tak i disse!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.