Hvordan tørke blomster

Disse fine stråene og blomstene plukket jeg i strandkanten i dag. De skal tørkes og settes i fine buketter.

Nå er det så mange fine blomster der ute! Og jeg gjorde noen fine funn langs strandkanten her i Nevlunghavn, her finner jeg helt andre sorter enn hjemme. Og den deilige sommerfølelsen jeg får her kan jeg forhåpentligvis ta med hjem, ved å tørke blomstene. Det er litt ulikt hvordan blomster holder på fargen, og disse har jeg ikke forsøkt å tørke før, så det blir spennende å se om en ukes tid.

Slik tørker du blomster:

1: Samle blomstene du liker! Markblomster er min klare favoritt, det finnes ingen finere! Det er også veldig dekorativt med strå i ulike varianter. Og jeg liker best å samle med lange stilker, for lettere å kunne dandere buketter, men det er jo smag og behag.

Tips! Ta blomster som er litt tidlig i blomstringen, da sitter kronbladene bedre fast. Tar du dem sent, risikerer du at de faller av mens de henger til tørk.

2: Nå kan du enten samle dem i den buketten du har lyst til å lage, eller som jeg, sortere dem etter sorter – for så å kombinere som du vil senere. Knyt en hyssing rundt bunten, vær forsiktig så du ikke brekker stilkene. Det kan også være smart å bruke en strikk, slik at de ikke sklir ut.

3: Heng dem til tørk! De må henge i et tørt rom, så en kjellerbod kan typisk være litt ugreit. De skal heller ikke ha direkte sollys, da det vil svekke fargen. Mørkt og tørt er stikkordene! Hvor lang tid det tar før de er tørre avhenger helt av blostene, er de sarte og tynne tar det bare noen dager – er de tykkere, som roser, tar det opptil tre uker.

Psst … Oppdatering kommer når blomstene mine er ferdig tørket!

Her henger dagens fangst av markblomster og strå til tørk.

Tips! Akkurat samme metode fungerer for urter. Tørk dem og knus dem, ha dem på glass, så har du urter langt utover høsten.

Blomsterenger hører til sjeldenhetene, men denne passerer jeg hver dag i ferien på vei ned til stranda.

6 Replies to “Hvordan tørke blomster”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.