Dyrke selv: Så din egen agurk

Å dyrke argurk er jo ganske kult, tenkte jeg! Og hev meg over prosjektet uten altfor mye research. Det kunne også ha godt bra, for agurken tåler faktisk ganske mye, men noen ganger lærer man mest av å bomme – og de feilene kan dere slippe å gjenta.

Type: Slangeagurk Arola

Spiretid: 7-8 dager

Klare for høsting: 8 uker

Slik lykkes du med å plante agurk

Tre tips:

1: Agurkfrø spirer ikke under 20 grader, men skal helst ikke stå i direkte sollys den første tiden.

2: Agurk kan du faktisk dyrke og høste innendørs! Og mine agurker vokste best inne i en solrik vinduskarm. Men de trenger godt med jord, 10 liter per plante, har jeg lest. Jeg hadde mine i altfor små potter.

3Agurk trenger godt med næring og mye vann. Flytt fra såjord til noe mer næringsrikt etter to-tre uker. Bokashi-jord er ideelt om du har det, eller du kan bruke kukompost. Vann gjerne minst en gang i uka med gjødselvann, som brenneslevann eller en type næring fra gartneriet som er tilpasset spiselige vekster.

Lykken er å oppdage en ny agurk!

Tabbeekstra! De fleste fruktene kommer fra sideskuddene, så la dem vokse og gro. (Ikke klipp dem av, som jeg.) Sørg for å binde dem opp eller gi dem noe å klatre på. Det er utrolig gøy å se hvordan planten binder seg fast i det den kan få tak på!

Og enda en tabbeekstra! Agurken er en av de siste plantene du setter ut, dersom du ikke har drivhus. Den vokser best når det er godt og varmt!

3 Replies to “Dyrke selv: Så din egen agurk”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.