Lag ditt eget gjødsel: Brenneslevann

Legg brennesle i en bøtte eller et kar og dekk med vann. La stå!

Jeg er ikke veldig streng på hvordan jeg holder hagen, men prøver å holde den så ren og naturlig som mulig! Drømmen er å ha en hage der alt går i et naturlig kretsløp – og jeg aldri trenger å tilføre noe utenfra. Jeg er ikke helt der ennå, men kanskje om noen år?

Når det gjelder gjødsel er det utrolig enkelt å unngå kunstgjødsel, og samtidg kvitter du deg med det ugress! Brennesle er nemlig den hemmelige ingrediensen i supergjødselvann. Det gratis og helt naturlig!

Brenneslevann øker plantenes nitrogenopptak, som er helt essensielt. Bioforsk har dessuten kommet frem til at brenneslevann motvirker soppsykdommer og insektsangrep, så det er jo en bonus!

Slik lager du brenneslevann

Først må du naturligvis ut og plukke/luke brennesle. Så mye du klarer! Stapp en bøtte eller et kar helt fullt. Fyll på med vann, slik at det dekker brenneslen.

Dekk til bøtta eller plasser den utenfor allfarvei. Dette kommer til å stinke! La bøtten stå i to til tre uker. Rør gjerne en gang i blant, for å tilføre luft.

Sil av vannet og kast de stinkende restene i komposten din. Bland ut vannet 1:10.

PS: Ufortynnet kan vannet brukes som lusemiddel. Fyll på en sprayflaske og dusj i vei. Vannet trenger ikke å ligge fullt så lenge dersom dette er formålet.

13 Replies to “Lag ditt eget gjødsel: Brenneslevann”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.