Hvordan plante rabarbra

Rabarbra
Høsteklar rabarbra! 15. juni kunne jeg sanke de første fine stenglene.
Huset jeg bor i har vært i familien i mange år. Det var besteforeldrene mine som kjøpte det, en gang på 50-tallet. Jeg husker da jeg som barn var på besøk hos dem og plukket rabrabra med mormor! Planten stod ved siden av en trapp bak garasjen, et mørkt og ganske avsides sted, og der står den ennå! Og nå er den enorm. Den skyter vanvittig mange stengler vært år! Er du ikke så heldig at du har en gammel og robust rabarbra stående, er faktisk det beste å gå på tiggerferd (eller kjøpe en plante på gartneri, selvfølgelig). Rabarbraen kan enkelt deles og plantes i din egen hage. Den kan visst også sås fra frø, og vil kunne høstes fra året etter.
Rabarbraen spirer.
Titter frem! 24. april 2019, rabarbraen skyter opp skudd og små blader.

Slik lykkes du med å plante rabarbra

Tre tips: 1: Rabarbra skal høstes tidlig i sesongen, omtrent fra midten av juni til midten av juli. Når bladene vokser seg for store inneholde stenglene for mye oksalsyre, som ikke er bra for oss. 2: Bruk en spade (aller helst en staudespade) for å dele den. Sett spaden mellom skuddene/stenglene og “skjær gjennom”. Deling bør helst skje tidlig vår eller sen høst. Perfekt for å gi bort en plante, men også for å gi planten mer avstand og plass. 3: Spis rabarbra hele året ved å hermetisere, sylte eller lage kompott! Flere dyrketips til kjøkkenhagen finner du her! Oppskrifter med rabarbra: Hermetisert rabarbra Syltet rabarbra Rabarbrakompott med vanilje Grove scones med rabarbra
For stor! Dette bildet er fra 2016. Her er Liam bare to år, og langt mindre i størrelse enn rabarbraen han har plukket. Dette er typisk en stengel med for mye oksalsyre.

3 Replies to “Hvordan plante rabarbra”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.