Dyrke selv: Så din egen spinat i kjøkkenhagen

spinat gammason
5. juni 2019: Et hav av grønt! I denne pallekarmen har jeg spinat, men også grønnkål og ruccula.

Spinat er en av de beste bladgrønnsakene jeg vet om! Og det er også blant de enkleste og raskeste å dyrke selv. Hos meg har den vokst helt supert mellom de høyreiste grønnkålene, som et supert og velsmakende bunndekke.

Type: Spinat Gammason

Spiretid: 6-7 dager

Spiretemperatur: 12-22 grader

Klare for høsting: 3-4 uker

Slik lykkes du med å plante spinat

Tre tips:

1: Spinat spirer allerede ved 12 grader og er dermed noe av det første du kan så ut, direkte på friland. Sås ganske tett, kun noen centimeter avstand. Siden spinat tåler ganske lave temperaturer og vokser fort, er det ingen grunn til å forkultivere disse innendørs.

2: Når du høster og det blir ledig plass i pallekarmene, er det genialt å dyrke ut spinat som kan vokse raskt og fylle opp! Åpen jord skal du helst unngå, for å ha en god jord må det vokse noe der – helst hele tiden! Og når det dekkes med vekster kommer heller ikke ugresset så lett itl.

3: Så spinat tidlig og sent! Når jeg kommer hjem fra sommerferie er det alltid med litt vemod, for selv om det blomstrer føler jeg at den grønne tida snart går mot slutten. Da er det alltid en opptur å så på nytt! Og spinat kan du fint dyrke til langt utpå høsten. Den tåler til og med noen forsiktige frostnetter.

22. mai 2019: Spinaten vokser opp, sådd rett i pallekarmen (nederst på bildet). Grønnkålen og rucculaen fikk tjuvstarte veksten inne.

4 Replies to “Dyrke selv: Så din egen spinat i kjøkkenhagen”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.