Dyrke selv: Så gulrøtter fra frø 🥕

Gulrøtter er barnas favoritt! Knask, knask. Og så gøy å trekke opp av jorda. Det hender titt og ofte at de kommer løpende med en gulrot de vil ha vasket, til tross for at jeg har sagt de bør vente ennå noen uker. Det er hyggelig, og jommen mye lettere å få dem til å spise grønnsaker når de har vært på grønnsaksslang selv.

Da jeg begynte med kjøkkenhageprosjektet så jeg jo for meg at barna kom til å like det. At de kom til å være med og så, følge med på spirene som gror. Ja, du skjønner, idyll med småtrollene. Meeen, jord, frø og vekster ble fort ganske kjedelig. Så at de fortatt gleder seg over gulrøttene, det er jo noe!

Psst! Skal du kunne høste gulrøtter i ok størrelse må de sås i mai.

Søte små gulrøtter. Radene med gulrøtter må tynnes ut, for at de som står igjen skal få plass til å vokse. De du napper opp trenger absolutt ikke gå til spille.
Glade gulrotplukkere! Dette er absolutt barnas favoritt i kjøkkenhagen.
Friske fine nyplukkede gulrøtter.

Type: Gulrot Robila (såbånd)

Spiretid: ca. 14 dager

Spiretemperatur: 15-25 grader

Klare for høsting: 21 uker (ca. 4-5 mnd)

Slik lykkes du med å plante gulrøtter

Tre tips:

1: Så gulrøtter direkte på friland – og la stå! Å flytte på dem ødelegger roten, og du får krokete rare gulrøtter. Noen forkultiverer dem i melkekartonger, og det er jo en mulighet dersom du vil ha dem høsteklare tidligere. Når du planter ut da, kan du bare skjære av bånn i kartongen og grave den ned.

2: Såbånd gjør det enkelt å så pent og i rekker, og det er enkelt å tynne ut. Etterhvert som de vokser må du nemlig tynne ut i rekkene. Gulrøttene trenger plass til å vokse. Ikke vær sparsom med det, det er morsommere å få halvparten så mange fine, som en hel haug som har vokst seg rare.

3: Dekk gulrøttene med fiberduk fra midten av juni for å unngå flueangrep. Gulrøtter tiltrekker seg fluer som legger egg, og larvene spiser seg inn i gulroten. Det kan gå helt fint uten, men skal du være sikker bør de dekkes til. Og husk at gulroten kan spises uansett, bare skjær vekk.

Første runde med uttynning av rekkene, pittesmå gulrøtter – som lukter helt utrolig godt av gulrot allerede.

7 Replies to “Dyrke selv: Så gulrøtter fra frø 🥕”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.