Hagesesongen er i gang!

Endelig kryper gradene oppover og det er offisielt vår! Vi har drenert rundt huset i vinter (finnes det noe kjedligere!), og det betyr at alle beddene mine langs huset er gravd opp. LItt kjedelig er det jo, og plenen ser virkelig ikke ut, men samtidig en mulighet til å starte fra scratch! Vi har også fått bygget ny platting, som jeg gleder meg til å fylle med bugnende potter.

Jeg har kjøpt to portaler i år, og gleder meg til å la det vokse og gro rundt dem. En skal stå her, ved siden av kjøkkenhagen, og den andre skal stå inn mot passasjen ved garasjen vår.
Ved portalene har jeg plantet klematis på den ene siden og humle på den andre. Klematisen er et langtidsprosjekt, og det er denne som skal få bli her på sikt! Men humle er den hurtigst voksende klatreplanten – og jeg har jo ikke tålmodighet til å se på disse stålstengene sesong etter sesong. Når klematisen har vokst seg stor, er tanken å flytte humlen.
I dag har jeg sådd gress ved inngangspartiet. I alt kaoset hadde jeg også behov for å pynte opp lit, og kjøpte to nye potter og planter. Jeg gikk for Skimmia Japonica Rubella, en plante som er vintergrønn. Om våren har den rosa blomster og på høsten røde (giftige) bær.
Vi feirer at våren har kommet med årets første utemiddag! Og innvier samtidig den nye plattingen 🙂 På veggen bak gutta her, skal jeg henge opp potter med urter, og forhåpentligvis får jeg til en vinranke som slynger seg her.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.