Dyrke selv: Så reddik fra frø

Raske reddik! Det tar ikke lang tid før du kan høste sprø gode reddik.

Mamma var alltid flink til å stelle i stand en hyggelig stund på kvelden med noe godt å spise. En av gjengangerne var noe så enkelt som knekkebrød, men de kom på bordet i en stabel på en fjøl, ved siden av gulosten og deilige røde reddiker – og gjerne med tente lys på bordet. Det skal ikke så mye til for å skape gode minner. Reddiken ble skåret med ostehøvel i tynne skiver og det hele ble toppet med aromat. Åh, det var noe av det beste jeg visste! Kanskje det krydderet trenger en renessanse. Reddik har jeg i hvert fall mer enn nok av, helt fra april til oktober. Her er mine tips for å dyrke reddik 🙂

Type: French Breakfast er min favoritt – en sylinderformet reddik, pen med hvit bunn og kraftig rødrosa farge.

Spiretid: 5-7 dager

Spiretemperatur: 16-26 grader

Klare for høsting: 5-6 uker

French breakfast er avlange i formen.

Slik lykkes du med å plante reddik:

Tre tips:

1: Reddiken er ganske robust og kan være blant de første du sår ute, fra april måned. Den klarer seg også fint i en vinduskarm helt fra den sås til den høstes.

2: Sår du dem innedørs i avispapirpotter, eller andre typer som kan settes rett i jorda og løser seg opp? Vel, når det gjelder reddik bør du fjerne paipret, i hvert fall i bunnen. Reddiken trenger fritt leide for å vokse, og selv en jordskorpe kan ødelgge for rotdannelsen.

3: Så med et par ukers mellomrom, så har du reddiker hele sesongen. Når du har tatt dem opp av jorda, kan du oppbevare dem i en tett pose i kjøleskapet – så holder de seg lenger.

Se hvor mye digg du kan lage med reddik:

7 Replies to “Dyrke selv: Så reddik fra frø”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.